Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τα θετικά βήματα αποτυπώθηκαν σε όλη την προσυνεδριακή διαδικασία

Στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Αττικής παρέμβαση έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μεταξύ άλλων στάθηκε στα πολύ σοβαρά βήματα που έχουν γίνει στη δουλειά της ΚΟ Αττικής από το προηγούμενο Συνέδριο, στη βάση των προγραμματικών θέσεων και επεξεργασιών του Κόμματος. Βήματα που αποτυπώθηκαν σε όλη την προσυνεδριακή διαδικασία της Οργάνωσης.

Ανέφερε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι υπήρξε πλούσιος προβληματισμός για τη σημασία που έχουν ζητήματα όπως η μελέτη και η αφομοίωση βασικών θέσεων της θεωρίας, της στρατηγικής, του Προγράμματος, τα ζητήματα της ιδεολογικής πάλης και διαπάλης.

Στάθηκε στην ανάγκη να απασχολούνται όλα τα Οργανα με τη συζήτηση ιδεολογικών ζητημάτων, με τις θέσεις του Κόμματος σε βασικά προβλήματα και επεξεργασίες, όπως και με τα πολύ σημαντικά ζητήματα της διάταξης των κομματικών δυνάμεων, την καλύτερη συνεργασία των κλαδικών με τις εδαφικές ΚΟΒ και αντίστοιχα των Τομεακών Οργανώσεων, τη μελέτη του «Ριζοσπάστη», της ΚΟΜΕΠ, του «Οδηγητή».

Σημείωσε ότι τελικό κριτήριο της καθοδηγητικής δουλειάς είναι η ΚΟΒ, το περιεχόμενο του προγραμματισμού της δράσης της, της οργάνωσης, του ελέγχου της δουλειάς της. Και εκεί θα χρειαστεί ειδική δουλειά, ειδική μέριμνα, ξεχωριστή επαγρύπνηση, ειδική συζήτηση και προβληματισμός. Γιατί η ίδια η επικαιρότητα θέτει μπροστά σε όλο το Κόμμα καινούργια προβλήματα, καινούργια ζητήματα, βάζοντας τις Οργανώσεις μπροστά σε μεγάλες ευθύνες για μάχες που έχουν πιο βαθύ ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο. Και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται, παίρνοντας συνεχώς συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «κρίσιμο ζήτημα» να αντεπιτεθούμε στο πεδίο των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία και πώς αυτή αξιοποιείται τελικά στον καπιταλισμό, αναδεικνύοντας την πρόταση του Κόμματος για αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην υπηρεσία της εργατικής τάξης, του λαού, στη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία, κόντρα στις θεωρίες που ανάγουν την τεχνολογία σε ουδέτερο φάρμακο για τα πάντα και ανεξάρτητα από τις σχέσεις παραγωγής.

Ταυτόχρονα, είπε, χρειάζεται να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για τον παρασιτισμό του καπιταλισμού στο τελευταίο, μονοπωλιακό του στάδιο, σε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία, την ιδιοκτησία, τα πάντα. Να διασφαλίζεται καθοδηγητικά ότι η καθημερινή δράση θα συμβάλλει στην ικανότητα προώθησης, εξειδίκευσης της στρατηγικής του Κόμματος, θα ανοίγει δρόμους προς τα εμπρός.

Τέλος, για την αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα είπε ότι θα δυναμώνουν ολοένα και περισσότερο τα ψευτοδιλήμματα «δεξιά - δημοκρατικές δυνάμεις», «δεξιά - αντιδεξιά», «πρόοδος - συντήρηση», «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά», και ότι συνεπώς χρειάζεται πολλή καθοδηγητική δουλειά ώστε να παρακολουθείται το πώς εκφράζονται αυτά σε κάθε χώρο και κάθε τομέα, χωρίς να υποτιμάται τίποτα. Δυναμώνοντας παράλληλα την προσπάθεια απεγκλωβισμού ανθρώπων που πλησιάζουν το Κόμμα και ένταξής τους στο κίνημα, βοηθώντας τους να κάνουν ένα μεγαλύτερο βήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ