Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

Στο μήνυμα της η ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το Συνέδριό σας λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου ολόκληρος ο κόσμος παλεύει για τον περιορισμό της πανδημίας της COVID-19. Η αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος να προστατεύσει την υγεία του λαού και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού είναι εξόφθαλμη.

(...) Στην Ινδία, όπως γνωρίζετε, η αποτυχία των αρχουσών τάξεων να περιορίσουν την πανδημία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Πολλοί περισσότεροι έχουν χάσει τα μέσα του βιοπορισμού τους και εξωθούνται στην ακραία φτώχεια. Αντί να ενισχύει το υγειονομικό σύστημα και να λάβει μέτρα για να προστατεύει τα μέσα βιοπορισμού του λαού, η δεξιά αυταρχική κυβέρνηση διασφαλίζει τις ανάγκες των μεγαλοκαπιταλιστών και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Πολλοί τομείς της οικονομίας μας, συμπεριλαμβανομένων της Γεωργίας, της Αμυνας, του Ασφαλιστικού και του τραπεζικού τομέα, ανοίγουν ώστε να διεισδύσουν ιδιωτικά κεφάλαια και πολυεθνικές.

Αντιμετωπίζοντας την πανδημία και τους αυταρχικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν ενάντια στην έκφραση οποιασδήποτε διαφωνίας, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές. Οι δεξιές, θρησκευτικές σεκταριστικές δυνάμεις προσπαθούν να υποδαυλίσουν διχασμό στο λαό και να αποσπάσουν την προσοχή του από τα οικονομικά ζητήματα. Το Κόμμα μας ασχολείται ενεργά με την οικοδόμηση της ενότητας των εργατών και αγροτών ως τον πυρήνα γύρω από τον οποίο θα συσπειρωθούν όλοι οι εκμεταλλευόμενοι.

(...) Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στο ΚΚΕ για την έκφραση της αλληλεγγύης του προς τις διαμαρτυρίες των εργατών και των αγροτών και την καταδίκη της καταστολής που εξαπολύθηκε εναντίον τους. Αυτό το γεγονός αντανακλά για ακόμη μια φορά την πλούσια παράδοση του διεθνισμού του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ