Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Κούβας

Στο μήνυμά της η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας εκφράζει συντροφικούς χαιρετισμούς για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ και επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη γενική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και του νεοφιλελευθερισμού που πλήττει την ευημερία των λαών, μια κρίση που οξύνθηκε από την πανδημία του Covid-19 και που στην περίπτωση της Κούβας γίνεται ακόμα χειρότερη λόγω του οικονομικού - εμπορικού - τραπεζικού αποκλεισμού που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτό αποτελεί την πιο κατάφωρη, μαζική και συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των Κουβανών και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας. Ο αποκλεισμός επιδεινώθηκε παραπέρα από τα 243 μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ, τα οποία διατηρούνται σε ισχύ από τη σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η μάχη για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, της αυτοδιάθεσης, της ανεξαρτησίας και της απόφασης της πλειοψηφίας του λαού μας να συνεχίσει να οικοδομεί τη σοσιαλιστική πατρίδα, φτάνει μέχρι την Ευρώπη, στην αντιπαράθεση με τα τμήματα της ακροδεξιάς που επιχειρούν να εισάγουν στο Ευρωκοινοβούλιο μια ατζέντα υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι. Σας ευχαριστούμε βαθιά για τη σταθερή στάση του ΚΚΕ που καταδικάζει τον αποκλεισμό και εκφράζει την αλληλεγγύη του με την επανάστασή μας.

Οπως επικυρώθηκε πρόσφατα στο 8ο Συνέδριο Ενότητας και Συνέχειας του Κόμματός μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Κούβα αντιστέκεται, προοδεύει, δημιουργεί και αναζητεί λύσεις για την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη, υπό την καθοδήγηση του Κόμματος και της νέας γενιάς στελεχών, που εμπνέονται από την κληρονομιά του Φιντέλ και τις διδασκαλίες του Ραούλ.

Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας, συνεπείς με τις μαρξιστικές - λενινιστικές αρχές της ενότητας και την απόφαση να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ιστορικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με το ΚΚΕ, το οποίο στο 21ο Συνέδριο θα συζητήσει σημαντικά θέματα προς όφελος του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ