Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΟΠΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Παραπέμπονται τρεις στο κακουργιοδικείο

Τρία άτομα θα δικαστούν στο κακουργιοδικείο Λευκωσίας για την υπόθεση κλοπής οπλισμού από φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στη Λινού. Σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στη Λευκωσία στις 5 του Μάρτη, παραπέμφθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση κλοπής οπλισμού από φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στη Λινού. Στους Αντώνη Νικολάου και Ευγένιο Ζαχαρίου απαγγέλθηκαν συνολικά εννέα κατηγορίες και στον Πανίκο Παπανικολάου οκτώ.

Οι τρεις αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες για ένοπλη ληστεία, διάρρηξη αποθήκης και κλοπή, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών.

Οι Νικολάου και Ζαχαρίου αντιμετωπίζουν εξάλλου την κατηγορία συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Οι τρεις κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Και άλλη ποσότητα όπλων

Στο μεταξύ νέα μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών εντόπισε χτες η Αστυνομία σε ανοιχτό χώρο στην περιοχή Αραδίππου.

Ανακαλύφθηκαν συγκεκριμένα, ένα αυτόματο οπλοπολυβόλο, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, δυο χειροβομβίδες, εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ποσότητα εκρηκτικής ύλης «ΤΝΤ», τεμάχιο βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού και δυο χειροβομβίδες χωρίς μοχλό οπλίσεως, τα οποία φαίνεται να είναι χρησιμοποιήσιμα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας τα όπλα θα σταλούν στην Εγκληματολογική Υπηρεσία του Αρχηγείου για επιστημονικές εξετάσεις και βαλλιστικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν συνδέονται με εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ