Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ανακοίνωσε υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα

Η υποδοχή της ανακήρυξης του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη σε υποψήφιο δήμαρχο για το Δήμο της Αθήνας, δεν ήταν ίσως η καλύτερη δυνατή. Κι αυτό μιας και, μία μόλις μέρα μετά την ανακήρυξή του, ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΝ, με δημόσια παρέμβασή του, αντιπαραθέτει στην υποψηφιότητά του αυτήν του Στ. Μπένου!

Με εκτενές άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», ο Δ. Λιοσάτος, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΠΕ, καλεί το ΠΑΣΟΚ να τολμήσει να προτείνει τον Στ. Μπένο για υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, μιας και «ο κόσμος του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμος»!

Η επίσημη ανακήρυξη του Φ. Κουβέλη - μιας και ήταν από καιρό γνωστό πως θα ηγείται της δημοτικής κίνησης «Η άλλη Αθήνα», που στηρίζεται από το Συνασπισμό - έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη, χτες δηλαδή, ο Δ. Λιοσάτος υποστήριξε: «Ευρύτατη συνεργασία γύρω από πρόσωπα υπαρκτά και όχι εικονικές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες. Τα πρόσωπα αυτά φωνάζουν: Σταύρος Μπένος στην Αθήνα, Χρύσα Αράπογλου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Ιωακειμίδης στον Πειραιά».

Ο Δ. Λιοσάτος καταφέρεται εναντίον των επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΝ, διαπιστώνοντας «έλλειμμα στόχου, φυσιογνωμίας και επαφής πλέον με τη δομημένη κοινωνία του σήμερα». «Κάποιοι», καταγγέλλει, «αποφάσισαν να αναβάλουν την προγραμματισμένη ΚΠΕ για το Σαββατοκύριακο 2-3 Φλεβάρη, όπου θα συζητούσαμε για τα πρόσωπα και την τακτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε πρώτα να ανακοινωθούν και μετά να συζητηθούν»!

Μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνες και στον ίδιο τον Φ. Κουβέλη, αποδίδοντάς του τη φράση «τέτοια θέματα είναι καλύτερα να τα συζητά πρώτα το κόμμα», με την οποία φέρεται να σχολίασε την αναβολή της ΚΠΕ.

Επί της ουσίας, αυτό που ζητά ο Δ. Λιοσάτος, αλλά και αρκετά ακόμα στελέχη του ΣΥΝ είναι, η απόφαση του θεματικού συνεδρίου του κόμματος για επιδίωξη συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, να ισχύσει και για τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, για τους οποίους ο ΣΥΝ αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο, εξαιτίας των έντονων πολιτικών μηνυμάτων που αυτοί εκπέμπουν. Αυτονόητο το αίτημά τους (είναι, άλλωστε, διαπιστωμένη η συναντίληψη των δύο κομμάτων στα ζητήματα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ξεκάθαρο, σε αντίθεση με την αντιφατική και τυχοδιωκτική τακτική της πλειοψηφίας.

Να αναφέρουμε, τέλος, πως η συνέλευση της δημοτικής κίνησης «Η άλλη Αθήνα», πέραν της επιλογής του Φ. Κουβέλη ως επικεφαλής, όρισε και την ομάδα προγράμματος, ενώ οι αποφάσεις της και οι πρωτοβουλίες της θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες. Σύντομα αναμένεται να γνωστοποιήσει ο ΣΥΝ και τη στήριξή του στον Θ. Δρίτσα για τη δημαρχία του Πειραιά, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ο υποψήφιός του στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ