Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Διάλογος» με τους εκδότες

Διάλογο υπόσχεται ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο χώρο των ΜΜΕ. Και ο διάλογος «ανοίγει» με τους εκδότες. Ο Χρήστος Πρωτόπαππας μπορεί να μη γνωρίζει όπως είπε χθες, πότε ο πρωθυπουργός «θα επιλέξει να συναντηθεί με εκδότες ή επιχειρηματίες», αλλά αυτές οι συναντήσεις γίνονται «κατά καιρούς» και είναι στη «διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού». Φυσικά ο νόμος για το «βασικό μέτοχο» ετοιμάζεται και εκεί, τον κύριο λόγο, όπως αναμένεται, θα τον έχουν η κυβέρνηση και οι εκδότες. Αφού το κρίσιμο σημείο θα είναι το ποσοστό που θα επιτρέπει στους μεγαλοεπιχειρηματίες να είναι και μέτοχοι σε εταιρίες ΜΜΕ και να συμμετέχουν και σε δημόσια έργα. Με ένα λόγο το ασυμβίβαστο θα υπάρχει και με τη «βούλα» του νόμου.

Ο πρωθυπουργός όπως ανέφερε ο Χρήστος Πρωτόπαππας έχει δώσει τις κατευθύνσεις του για το θέμα αυτό με βάση εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τύπου. Το θέμα του «βασικού μετόχου» και του ποσοστού θα συζητηθεί στην κυβερνητική επιτροπή και μετά σύμφωνα με τον υπουργό Τύπου «θ' ανοίξει ο κύκλος διαλόγου».

Εξι χρόνια ο Κώστας Σημίτης είναι πρωθυπουργός της χώρας, αλλά τώρα αποφάσισε, να δείξει την «ευαισθησία» του για να μπει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που ο ίδιος και η κυβέρνησή του, σκόπιμα όλα αυτά τα χρόνια το συντηρούν. Ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα εξέτασης και των αρχών δεοντολογίας που και αυτές τώρα τις θυμήθηκε. Τα ζητήματα του κώδικα δεοντολογίας για τις ειδησεογραφικές και ενημερωτικές εκπομπές, όπως είπε ο Χρήστος Πρωτόπαππας θα συζητηθούν με «καλή πίστη» ενώ όπως σημείωσε «θα καθίσουμε» όλοι μαζί στο... τραπέζι.

Χθες για το θέμα των ΜΜΕ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή εκ μέρους της ΝΔ οι Δ. Σιούφας και Πρ. Παυλόπουλος. Τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι η έννοια του «βασικού μετόχου» αποτελεί «πραγματική κερκόπορτα, που αφήνει να διέλθει με θεσμικό μάλιστα μανδύα, η αδιαφάνεια και η διαπλοκή ιδίως στον ευαίσθητο χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου».

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, το ΔΗΚΚΙ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποίησε και στήριξε για να επιβιώσει πολιτικά και να κρατηθεί στην εξουσία, τη διαπλοκή, τους αποκλεισμούς των κομμάτων, το σκότος και την αταξία στα ΜΜΕ, δε νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να μιλάει σήμερα για επιβολή τάξης στα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ