Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λαϊκή επαγρύπνηση

Τα χνάρια του γνωστού και ως ανθυπάτου πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ Ν. Μπερνς (που κηρύχτηκε ανεπιθύμητος από τις λαϊκές δυνάμεις σε όλη τη χώρα), ακολουθεί και o τωρινός πρέσβης Τ. Μίλερ, που νομίζει ότι μπορεί να εξωραΐζει την ιμπεριαλιστική πολιτική της χώρας του, με δήθεν επισκέψεις γνωριμίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μόνο που, όπως ο προκάτοχός του, συναντά όπου πάει την αντίδραση των λαϊκών φιλειρηνικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Το «καραούλι» που του έστησαν οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ και του φιλειρηνικού κινήματος έξω από λύκειο του Αιγάλεω είχε σαν αποτέλεσμα ο κ. πρέσβης να ξανασκεφτεί την «εκπαιδευτική» επίσκεψή του, με... οικολογικό περιεχόμενο, και τελικά να τη ματαιώσει...

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η εγρήγορση και η άμεση αγωνιστική απάντηση για το ξεσκέπασμα και την υποκρισία των ιμπεριαλιστών έχει αποτελέσματα και προπάντων στέλνει το μήνυμα αντίστασης σε όλο το λαό και τις δυνάμεις, που είναι διατεθειμένες να «βάλουν πλάτη» για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Δείχνει ότι στη χώρα μας δεν μπορεί να εμφανίζονται ως «αθώες περιστερές», οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ματοκύλισαν τους λαούς της Βαλκανικής, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, που σπέρνουν την καταστροφή -και την οικολογική- στα πέρατα της Γης, που αυτοχρίζονται ως τιμωροί της «τρομοκρατίας» οι αρχιτρομοκράτες λαών και λαϊκών κινημάτων.

Οπως παλιότερα ο Αμερικανός γκαουλάιτερ, Μπερνς, έτσι και ο σημερινός Μίλερ και η ηγεσία των ΗΠΑ πρέπει να χωνέψουν ότι στη χώρα μας δεν μπορούν να «αλωνίζουν» σαν σε «ξέφραγο αμπέλι», παρ' όλο που υπάρχουν διάφοροι καλοθελητές και υποτελείς ανάμεσα στους κυβερνώντες. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία το έχουν αποδείξει πολλαπλά ότι δεν ανέχονται την εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική, ούτε και την υποκρισία που τη συνοδεύει. Οσα τερτίπια και αν σκαρφιστεί η μισητή πρεσβεία, είτε αυτά είναι προγράμματα οικολογικής ευαισθησίας, είτε είναι «φιλανθρωπία» ή πλασάρισμα αμερικανικών προϊόντων, πάντα θα συναντά μπροστά της το λαϊκό κίνημα.

Οπως προχτές το πρωί έγινε «θρύψαλα» η πλαστή εικόνα της δήθεν «ευαισθητοποίησης» του Αμερικανού γκαουλάιτερ για θέματα περιβάλλοντος, όπως παλιότερα, όπου και αν βρισκόταν ο προκλητικός Μπερνς συναντούσε τη λαϊκή κατακραυγή, πρέπει και σήμερα το «Yankees go home» («Αμερικανοί σπίτι σας», δηλαδή κλεισμένοι στην πρεσβεία σας), να συνοδεύει κάθε έξοδο του πρέσβη και δήθεν επαφή του με το λαό. Η άμεση κινητοποίηση που ματαίωσε την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη δείχνει και θυμίζει και κάτι άλλο. Οτι οι «κεραίες» του λαϊκού φιλειρηνικού κινήματος πρέπει να είναι πάντα ολόρθες, ώστε να μην αφήνεται καμιά δυνατότητα στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές να «παραμυθιάζουν», πότε φορείς και πότε μαθητές σχολείων. Να τους μπλοκάρουμε όλους τους δρόμους. Να παίρνουν δυναμική απάντηση, όπου και όταν βγαίνουν «παγανιά» για τον εξωραϊσμό της εγκληματικής πολιτικής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ