Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα καταδικάσετε τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου;

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για τις απειλές του Προέδρου Μπους εναντίον των χωρών του λεγόμενου «άξονα του κακού»

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με τις απειλές του Προέδρου Μπους εναντίον των χωρών του λεγόμενου «άξονα του κακού», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, σημειώνουν:

«Σοβαρή ανησυχία προκάλεσαν στην παγκόσμια κοινή γνώμη οι απειλές του Αμερικανού Προέδρου εναντίον του Ιράκ, του Ιράν και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Ο Πρόεδρος Μπους αποκάλεσε τις χώρες αυτές "άξονα του κακού" και παραβιάζοντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και του Καταστατικού του ΟΗΕ, επικαλούμενος την "αντιτρομοκρατική εκστρατεία" διατύπωσε απειλές χρήσης βίας εναντίον τους.

Πρόκειται για τρεις χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις, όπως προκύπτει εξάλλου από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. υπουργού Εξωτερικών στο Ιράν, την αναγνώριση και τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, καθώς και τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς το λαό του Ιράκ, που υφίσταται το εμπάργκο, αλλά και τους βάναυσους βομβαρδισμούς των Αμερικανών και Βρετανών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός για ποιο λόγο μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταδικάσει αυτή την τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου που παραβιάζει ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και το Καταστατικό του ΟΗΕ και επιπλέον στρέφεται εναντίον τριών χωρών, με τις οποίες η Ελλάδα επιθυμεί να έχει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ