Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμερικανικό «ενδιαφέρον» για την ακριτική Θράκη

Σήμερα επισκέπτεται την περιοχή ο Αμερικανός πρέσβης

To ενδιαφέρον των Αμερικανών ιμπεριαλιστών για την ακριτική Θράκη είναι γνωστό εδώ και χρόνια, καθώς και τα συγκεκριμένα σχέδια στα οποία μεταφράζεται το «ενδιαφέρον» αυτό, που δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό για τον ελληνικό λαό. Το ζωηρό αυτό «ενδιαφέρον» και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την περιοχή έρχεται ασφαλώς να εξυπηρετήσει και η νέα επίσκεψη στη Θράκη του Αμερικανού πρέσβη, Τ. Μίλερ.

Οπως έγινε γνωστό, ο Τ. Μίλερ, συνοδευόμενος από αξιωματούχους του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα έχει συνάντηση σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Παπανδιέλλη, στη συνέχεια θα συναντήσει το νομάρχη κ. Σταυρόπουλο και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα έχει συνάντηση με ορισμένους φορείς της Κομοτηνής, με θέμα την παραπέρα ανάπτυξη των αμερικανικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Σαπών, κ. Χαριτόπουλο. Να σημειωθεί ότι στα όρια του δήμου αυτού βρίσκονται μεγάλα χρυσοφόρα κοιτάσματα, που έχουν μπει στο στόχαστρο της «Μεταλλευτικής Θράκης ΑΕ», στην οποία συμμετέχουν πολυεθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επίσκεψη του εντολοδόχου της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή τονίζει ότι ο νέος πρέσβης «έρχεται να επηρεάσει, να εκλαϊκεύσει αυτήν την πολιτική, με τη συγκατάθεση της κυβέρνησης και των τοπικών εκφραστών της, που πρόθυμα θα τρέξουν να τον υποδεχτούν και να δηλώσουν πρόθυμοι να την υπηρετήσουν».

Η πολιτική αυτή, τονίζει η ανακοίνωση, δε μας είναι άγνωστη. «Οι λαοί της περιοχής τη ζουν χρόνια τώρα στο πετσί τους, αλλά και πρόσφατα, στη Σερβία, στο Κόσσοβο, στα Σκόπια, στο Αφγανιστάν, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό... Αυτή την περίοδο ο λαός της περιοχής αγωνίζεται για να σωθεί από το ξεκλήρισμα η φτωχομεσαία αγροτιά, για να μην περάσει η κατεδάφιση του ασφαλιστικού, για να μη λειτουργήσουν και να φύγουν τα χρυσωρυχεία απ' την περιοχή μας. Αυτή την περίοδο επιταχύνεται η υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων για την Κύπρο, το Αιγαίο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τη σκοπιά των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, της ΝΔ και στα βασικά του ΣΥΝ. Σχεδίων που σίγουρα δεν αφήνουν έξω και τη Θράκη».

Για όλους αυτούς τους λόγους, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, «η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη αποτελεί πρόκληση για το λαϊκό αίσθημα, ευθεία αντιπαράθεση με το αναπτυσσόμενο λαϊκό κίνημα. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και πρόκληση, αλλά και πρόσκληση για πιο μαζικούς, πιο δυναμικούς, πιο ενωτικούς λαϊκούς αγώνες. Να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή καταδίκης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, αλλά και οι τοπικοί υποτακτικοί της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ