Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Τους βάφτισαν «απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου»!

Πραγματοποιήθηκε χτες στη Νέα Σάντα Κιλκίς η τελετή αναχώρησης των Ελλήνων στρατευμένων για το Αφγανιστάν

«Απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου», «διάκονοι της ειρήνης και της ασφάλειας», βαφτίστηκαν οι Ελληνες αξιωματικοί και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ) που θα αναχωρήσει τις επόμενες μέρες για την Καμπούλ, προκειμένου να ενταχθεί στη Διεθνή Δύναμη Βοήθειας και Ασφάλειας (ISAF) η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.

Χτες, στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (Δύναμη Ταχείας Επέμβασης) στο στρατόπεδο «Χατζηιωάννου» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναχώρησης της δύναμης, παρουσία συγγενών των στρατευμένων αλλά και των τοπικών αρχών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΝΔ κ. Κιλτίδης, ο αντινομάρχης Κιλκίς, οι δήμαρχοι Γαλλικού και Δοϊράνης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών κλπ.

Στη διάρκεια της δοξολογίας έγινε επίκληση από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, «προς τον πανάγαθο», να μην εγκαταλείψει τους «αποικουμένους προς ειρήνευσην». «Διαφύλαξον αυτούς, διακόνους ειρήνης, ομονοίας, γαλήνης και ασφαλείας. Αγαγε εις αίσιον πέρας την αποστολήν αυτών», είπαν και ευλόγησαν τους ίδιους και τα όπλα με τα οποία θα επιβάλλουν δήθεν την ειρήνη, στον ξένο τόπο...

Η ΕΛΔΑΦ θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Καμπούλ. Τη Δευτέρα θα είναι έτοιμη για αναχώρηση, περιμένοντας τη σχετική εντολή. Πρώτα θα μεταβεί ένα τμήμα περίπου 50 ανδρών και μικρός αριθμός οχημάτων προκειμένου να ετοιμάσει την υποδοχή της υπόλοιπης δύναμης. Η μεταφορά της θα γίνει αεροπορικώς. Το προσωπικό θα μεταφερθεί με «C-130» και τα βαρέα υλικά με μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη τύπου «Αντόνοφ». Ο χρόνος παραμονής αρχικά ορίστηκε σε 3 μήνες, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

«Πιστεύοντας ότι αποτελείτε πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σας καλώ να εκτελέσετε την αποστολή σας με άριστο τρόπο, έχοντας πάντα κατά νου ότι οι ενέργειές σας καταγράφονται και αξιολογούνται από στρατιωτικούς εκτιμητές άλλων χωρών», είπε ο διοικητής του Β' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αθ. Γαληνός, καλώντας τους ουσιαστικά να επιδείξουν καλή διαγωγή στα ΝΑΤΟικά αφεντικά που κάνουν κουμάντο στην περιοχή. Και κατέληξε με την παραίνεση: «Να επιστρέψετε όλοι σας γεροί και δυνατοί, έχοντας κερδίσει τα ευμενή σχόλια όλων των ξένων για το έργο σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ