Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Συνομωσιολόγων» αποκαλυπτήρια!

Ο Κ.Σημίτης διέπρεψε χτες από το βήμα του 5ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ σε ένα ρόλο που αρμόζει σε θέατρο του παραλόγου, αφού - όσο κι αν φαίνεται αλλόκοτο - καταναλώθηκε με πάθος σε κορόνες καταγγελίας του... εαυτού του (!), θέλοντας έτσι να εμφανιστεί ως ο εγγυητής μιας ομαλότητας που όμως, όπως ο ίδιος ομολόγησε, ουδέποτε διασαλεύτηκε!

***

Ουδέποτε διασαλεύτηκε η ομαλότητα, λοιπόν! Λαμπρά. Αλλά ποιος, όμως, ήταν αυτός που από την περασμένη Πέμπτη, οπότε επιχειρήθηκε η εμπλοκή του Κ. Στεφανόπουλου στην υπόθεση με τα «φρουτάκια», ωρυόταν και συνεχίζει να ωρύεται ότι υπάρχει «οργανωμένο» σχέδιο από «εξωθεσμικά κέντρα», με στόχο την «αποσταθεροποίηση»; Δεν είναι η κυβέρνηση; Δεν είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που μίλησε για «ύποπτα σενάρια σε βάρος της δημοκρατίας και των θεσμών»; Δεν είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έσπευσε εκείνο το ίδιο το βράδυ της Πέμπτης να μιλήσει για «αποσταθεροποίηση των θεσμών»;

Αλλά αφού τίποτα από αυτά δεν ισχύει (ο πρωθυπουργός το είπε χτες), αφού από τίποτα δεν κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα του κ.Σημίτη (ο ίδιος το είπε χτες) τότε προς τι η ανακύκλωση των σεναρίων «αποσταθεροποίησης», στις οποίες επιδόθηκε η κυβέρνηση του κ.Σημίτη, μέχρι να έρθει ο κ. Σημίτης για να τις διαψεύσει και να τις... καταγγείλει;!

Τόμπολα!

***

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, προσωπικά, πράγματι «υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού» (χτεσινά λόγια του κ.Σημίτη κι αυτά).

Τι επιδιώκουν; Αρχικά πόνταραν και τροφοδότησαν τη «συνωμοσιολογία». Κατόπιν πόνταραν στην αυτοδιαφήμισή τους ως «ανασχετική δύναμη» της... αποσταθεροποίησης. Τώρα, ανάλογα με τις περιστάσεις, τη μια θα μιλούν για «σενάρια» και την άλλη για «ισχυρή Δημοκρατία». Ταυτόχρονα! Ετσι, όταν θα αμφισβητείται η πολιτική τους θα επικαλούνται «συνωμοσίες». Αλλά την ίδια ώρα, την ώρα του αντιλαϊκού τους αυταρχισμού, θα απαντούν (οι ίδιοι) ότι όλα αυτά είναι «αστειότητες», ώστε, τελικά, να δοξολογούν το ΠΑΣΟΚ που εγγυάται την «ομαλότητα». Η οποία, όμως, ουδέποτε διασαλεύτηκε...


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ