Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Συνάντηση με τον δήμαρχο Νεστορίου

Από τη συνάντηση στο δημαρχείο Νεστορίου
Από τη συνάντηση στο δημαρχείο Νεστορίου
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τον δήμαρχο Νεστορίου, Χρήστο Γκοσλιόπουλο. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συμμετείχαν επίσης ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η αντιδήμαρχος Νεστορίου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Δ. Κουτσούμπας είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επισκέπτεται το δημαρχείο Νεστορίου, ενώ ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη δημιουργία του Μνημείου - Μουσείου, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι και όλος ο κόσμος της περιοχής να μαθαίνουν τη σύγχρονη Ιστορία και ότι θα συμβάλει και στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

Αναφέρθηκε επίσης στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, όπως και οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, με κυριότερο αυτό της υποχρηματοδότησης. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ο δήμος Νεστορίου, που περιλαμβάνει 23 χωριά, πριν από τον «Καλλικράτη» λάμβανε κρατική χρηματοδότηση 249.000 ευρώ και τώρα μόλις 79.000 ευρώ, από τα οποία 70.000 είναι ανελαστικές δαπάνες.

Αντίστοιχα, η υπαγωγή σε χρηματοδότηση από ευρωενωσιακά προγράμματα, στα οποία βασικό κριτήριο είναι ο πληθυσμός, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον δήμο, όπως και σε άλλους ορεινούς ή δήμους με πολλές κοινότητες. Επεσήμανε ότι ο δήμος έχει να συντηρήσει 700 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, αλλά δεν έχει ούτε κονδύλια ούτε προσωπικό και δεν μπορεί να προσλάβει.

Μίλησε ακόμα για την έλλειψη υποδομών που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων της. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στο φράγμα του Γράμμου, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011 με ιδιωτικά κεφάλαια και έχει σταματήσει στο 25% της κατασκευής του, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την άρδευση 72 χιλιάδων στρεμμάτων, όπως και να αξιοποιηθεί για την κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού.

Ο Χρ. Γκοσλιόπουλος ζήτησε από το ΚΚΕ να συμβάλει στην προβολή των παραπάνω θεμάτων, για τα οποία θα παραδώσει και σχετικό υπόμνημα στο Κόμμα.

Ο Δ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρόσκληση, όπως και για τη βοήθεια του δήμου Νεστορίου στη δημιουργία του Μουσείου - Μνημείου. Επεσήμανε ότι το ΚΚΕ όπως πάντα θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναδείξει όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο δήμος Νεστορίου και όλοι οι δήμοι.

Υπογράμμισε ότι το νέο Μουσείο στο Νεστόριο δίνει αφορμή να γνωρίσει ο ντόπιος πληθυσμός, αλλά και ο λαός και η νεολαία από άλλες περιοχές, τον ρόλο της περιοχής του Νεστορίου ως βασικού κέντρου της Αντίστασης και στη συνέχεια ως κέντρου του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ. Αντίστοιχα, πρόσθεσε, και η ΚΝΕ με τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα που οργάνωσε τα προηγούμενα χρόνια στο Νεστόριο έχει συμβάλει - και θα συνεχίσει να το κάνει - στην προβολή των παραπάνω.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο δήμαρχος Νεστορίου έδωσε ως αναμνηστικά στον Δ. Κουτσούμπα λευκώματα από κατοίκους της περιοχής σχετικά με την Ιστορία του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ