Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Nα μη γίνει η πόλη ορμητήριο πολέμου των ιμπεριαλιστών

Κάλεσμα αγώνα στον λαό και στη νεολαία της Λάρισας να απαιτήσουν να μη γίνει η πόλη ορμητήριο πολέμου των ιμπεριαλιστών απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την έλευση του ΑμερικανοΝΑΤΟικού διοικητή, πτέραρχου Τζέφρεϊ Χαρίτζιαν, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου και συνομίλησε με πιλότους και τεχνικούς των μαχητικών «F-15E Strike Eagle» που συμμετέχουν στην άσκηση «Castle Forge», επισφραγίζοντας στην πραγματικότητα την αξιοποίηση της βάσης της Λάρισας από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στο πλαίσιο της Συμφωνίας «Αμυντικής Συνεργασίας» των δύο χωρών.

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της Στρατηγικής "ΝΑΤΟ 2030" και της μετακίνησης μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, με τα μάτια στραμμένα στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τον Στρατηγικό Διάλογο και τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ, που εγκαινίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό και στον λαό της πόλης μας. Μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών που παίρνουν και στρατιωτικό - πολεμικό χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό με την αστική τάξη της Τουρκίας. Ευθύνη έχουν και οι δημοτικές αρχές και η Περιφέρεια που βάζουν πλάτη να μετατρέπεται η πόλη μας σε πολεμικό ορμητήριο».

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να απαιτήσουν τη μη μετατροπή της 110 ΠΜ σε αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, να καταργηθούν οι επαίσχυντες επιθετικές Συμφωνίες, να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ