Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Ανοχύρωτος παραμένει ο λαός, σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το δημόσιο σύστημα Υγείας

Ρεκόρ κρουσμάτων με 5.449 διαγνώσεις, πάνω από 1.000 στην Αττική, 828 στη Θεσσαλονίκη

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η εξάπλωση της πανδημίας και τα καταγεγραμμένα κρούσματα, με τους θανάτους να έχουν φτάσει στους 15.990, ενώ αυξάνεται και η πίεση στα υποστελεχωμένα και ρημαγμένα δημόσια νοσοκομεία, με 430 διασωληνωμένους. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας έφτασαν τις τρεις τελευταίες μέρες τις 849, ενώ χτες καταγράφηκε ρεκόρ στα κρούσματα με 5.449 (4.696 το Σάββατο, 2.727 την Κυριακή). 1.021 ήταν τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην Αττική, 828 στη Θεσσαλονίκη, 339 στη Λάρισα, 242 στη Μαγνησία κ.λπ.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού από τους 100 νεκρούς τη μέρα που καταγράφονταν στη Βόρεια Ελλάδα, η κυβέρνηση παρουσίαζε τον επικείμενο τότε αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού ως το υποκατάστατο για κάθε μέτρο που δεν πήρε.

Ενα χρόνο μετά, η αναζωπύρωση της πανδημίας βρίσκει το δημόσιο σύστημα Υγείας σε χειρότερη κατάσταση, το προσωπικό του λιγότερο (πάνω από 5.000 σε αναστολή εργασίας, 6.500 συμβασιούχοι αναμένεται να απολυθούν μέχρι τέλος Δεκέμβρη). Ετσι, χτες ήταν κενά μόνο το 19,37% των κρεβατιών ΜΕΘ Covid της χώρας. Στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας διασωληνωμένοι μένουν εκτός ΜΕΘ και τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε μιας νόσου.

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανακοινώνει ή να διαρρέει «μέτρα» τα οποία δεν θίγουν ούτε για αστείο αυτή τη θλιβερή κατάσταση, παρά μόνο αναπαράγουν τη λογική της «ατομικής ευθύνης». Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να απορρίπτει δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, όπως τις 6.500 προσλήψεις μόνιμων γιατρών και 20.000 μόνιμων νοσηλευτών προκειμένου να καλυφθούν τουλάχιστον τα κενά των ανεπαρκών οργανογραμμάτων, να αυξήσει τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία.

Ενώ, αντί για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση αποφασίζει και πάλι να τον χρυσοπληρώσει μέσω του ΕΟΠΥΥ για κάθε κλίνη. Παρουσιάζει ως λύση 200 κρεβάτια με το αζημίωτο σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη, με τους γιατρούς να απαντούν ότι θα γεμίσουν από τις πρώτες μέρες ενεργοποίησής τους.

«Θα συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι. Με περισσότερες και πιο γρήγορες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, ιδίως την Παιδεία και την Υγεία», είπε χτες ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, επιβεβαιώνοντας ότι θα ενταθούν ακόμα περισσότερο οι αιτίες που έχουν φέρει στο σημερινό χάλι τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, δηλαδή η λειτουργία τους με τα κριτήρια του «κόστους», της «ανταποδοτικότητας», της «επιχειρηματικότητας» και της «εμπορευματοποίησης». Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή οι ειδικοί εκπέμπουν σήμα κινδύνου για 2.500 θανάτους μέχρι τέλος του χρόνου.

Ενώ, σε μια προσπάθεια να φορτώνεται στον λαό η ευθύνη για την αναζωπύρωση της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε χτες ότι «όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι, ο ιός βρίσκει πρόσφορο πεδίο εξάπλωσης», όταν με ευθύνη της κυβέρνησης στοιβάζονται παιδιά σε τάξεις καταργώντας τμήματα, ο εργατόκοσμος υποφέρει κάθε μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τον συνωστισμό σε συρμούς, ενώ σε χώρους δουλειάς με άλλοθι τον εμβολιασμό η εργοδοσία έχει πάψει να παίρνει ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. «Η Πολιτεία έχει κάνει το άπαν ώστε η ζωή να αποκατασταθεί στην πληρότητά της», προσέθετε ο Γ. Οικονόμου, ενώ συνεχίζοντας την πρόκληση έθεσε ως ...«καθήκον κάθε Ελληνα πολίτη να προστατεύσει την υγεία του (!) να φροντίσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, να μην παρεμποδίζει τη ζωή των άλλων».

ΣΥΡΙΖΑ: (ξανα)βάζει πλάτη στα δύσκολα...

Στο μεταξύ, για άρνηση συνεννόησης και συναίνεσης κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ, βλέποντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, πρότεινε ξανά «πρόσωπα κοινής αποδοχής» για τη διαχείριση της πανδημίας, αυτήν τη φορά όχι για το υπουργείο Υγείας όπως πριν από λίγο καιρό, αλλά για «ολιγομελή επιστημονική επιτροπή». Θύμισε μάλιστα ότι «για τρίτη φορά σε έναν χρόνο τείναμε χείρα βοηθείας με πρόταση για μίνιμουμ συναίνεση, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία», δείχνοντας τη διάθεσή του να «βάλει πλάτη» στο έργο της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα καθημερινά, ανεξέλεγκτη η μετάδοση (2022-04-02 00:00:00.0)
Εφιάλτης δίχως τέλος για υγειονομικούς, ασθενείς και εργαζόμενους (2021-11-06 00:00:00.0)
Μοχλός για την προώθηση του «νέου ΕΣΥ» το μέτρο της αναστολής καθηκόντων (2021-09-04 00:00:00.0)
Με καθυστέρηση 7 μηνών ξεκινούν οι διαδικασίες για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς (2021-07-20 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνουν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του λαού (2021-01-08 00:00:00.0)
Αρχίζουν τη Δευτέρα (2009-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ