Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
«Τρέχουν» οι διεργασίες

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 5 και 12 Δεκέμβρη, με το διακύβευμα της επόμενης μέρας για όλους τους υποψηφίους να είναι το ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει πιο αποτελεσματικά τη δημιουργία ενός πόλου στο αστικό πολιτικό σύστημα, ικανού να παίξει τον ρόλο του πασπαρτού σε αντιλαϊκή διακυβέρνηση.

Τελευταίο επεισόδιο στην αντιπαράθεση το ποιος θα αντικαταστήσει την εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το διάστημα έως την ολοκλήρωση της εκλογής νέας ηγεσίας.

Οσον αφορά την αντικατάσταση της Φ. Γεννηματά στη Βουλή, ορκίστηκε η νέα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου, που ήταν πρώτη επιλαχούσα στις εκλογές του 2019, ενώ μετά τις παρασκηνιακές ζυμώσεις του Σαββατοκύριακου η ΚΟ του κόμματος κατέληξε ομόφωνα χτες στον ορισμό του Β. Κεγκέρογλου Γραμματέα της Κ.Ο., ως θεσμικού εκπροσώπου στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, και στους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη, ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Το αντιλαϊκό στίγμα που πρεσβεύει το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ανέδειξε για μια ακόμα φορά ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 πρέπει προηγούμενα να προηγηθεί διάλογος και να παρουσιάσουν όλοι τις ιδέες τους. Μιλώντας για τις επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός, ανέφερε ότι έλαβε δύσκολες αποφάσεις που όμως έχουν δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού (!), ότι δικαιώθηκε η επιλογή να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει. Με το βλέμμα εξάλλου στα επόμενα, ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι εάν εκείνη την περίοδο υπήρχε πολιτική συναίνεση η Ελλάδα θα έβγαινε συντομότερα από την κρίση, φέρνοντας ως παράδειγμα και την Πορτογαλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ