Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Συνεχίζεται η μάχη της διακίνησης

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το αφιέρωμα στα 30 χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ

Καρδίτσα
Καρδίτσα
Σε πλήρη εξέλιξη - έως την τελευταία στιγμή - είναι από τις Κομματικές Οργανώσεις η πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθεια για πλατιά διακίνηση στηριζόμενες στο μεγάλο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η πλούσια αρθρογραφία που αυτό περιέχει, καθώς και το ειδικό ένθετο για τα συνταρακτικά γεγονότα της περιόδου μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας.

Το βροχερό Σάββατο στην Αττική - και όχι μόνο - δεν στάθηκε ικανό να αναχαιτίσει τη μεγάλη προσπάθεια των Οργανώσεων για πλατιά διακίνηση του «Ριζοσπάστη». Ετσι οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται στο πόδι εδώ και τρεις μέρες και συνεχίζουν ώστε να φτάσει το σημαντικό αυτό αφιέρωμα σε όσο ευρύτερο κομμάτι κόσμου γίνεται.

Το ξεφύλλισμα του αφιερώματος εξαρχής τροφοδότησε τη συζήτηση ανάμεσα στους συντρόφους και οπαδούς, η οποία μεταφέρθηκε στα σπίτια που φτάνει η εφημερίδα, στις πολλές γειτονιές, στέκια νεολαίας και χώρους δουλειάς που εξόρμησαν μέλη του Κόμματος, στις κομματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Συζήτηση που επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Κόμματος, για το αν υπάρχει εναλλακτική από το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα, για τα συμπεράσματα από την πρώτη απόπειρα οικοδόμησης της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, που κάθε άλλο παρά αποτελούν «μια συζήτηση για το χτες», αλλά δίνουν απαντήσεις στο σήμερα, στον αγώνα για την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Ιδιαίτερη πλευρά το γεγονός ότι νεότερες ηλικίες με αφορμή το αφιέρωμα εξέφρασαν μια σειρά ερωτήματα και προβληματισμούς, θέλοντας να μάθουν τις θέσεις του Κόμματος, τι σήμαινε και τι ήταν η ΕΣΣΔ, τι συνέβη, και όλα αυτά σε αντιδιαστολή με τους τόνους διαστρέβλωσης και αντικομμουνισμού που στοχεύουν ειδικά τη νέα γενιά στα σχολεία, αλλά και μέσα από πολλά «κανάλια».

Συνεχίζει με αισιοδοξία τη μάχη η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

Οργανώσεις στα ΑΕΙ Αττικής
Οργανώσεις στα ΑΕΙ Αττικής
Με αισιοδοξία και με στόχο να καλύψουν τα αυξημένα πλάνα που είχαν θέσει, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συνεχίζουν την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Παλεύουν να εξαντλήσουν τα φύλλα οι εδαφικές Τομεακές Οργανώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Από τις κλαδικές Τομεακές Οργανώσεις πολύ κοντά στον στόχο της κάλυψης των πλάνων τους βρίσκονται η ΤΟ Βιομηχανίας, η ΤΟ Κατασκευών και επίσης η Οργάνωση Περιοχής της ΚΝΕ.

Ολες οι Τομεακές Οργανώσεις παίρνουν μέτρα ώστε η εξόρμηση να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, με στόχο να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» και να μπει πλατιά στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, να φτάσει και να διαβαστεί από χιλιάδες εργαζόμενους. Ολα τα κομματικά μέλη βρίσκονται επί ποδός, δουλεύουν με χαρτί και μολύβι, για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στους δήμους, στα σχολεία και τις γειτονιές. Να συνεχιστεί όπου άρχισε και να ανοίξει ακόμη πιο αποφασιστικά η συζήτηση για τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε στον 20ό αιώνα, το μόνο πραγματικά νέο και προοδευτικό για την ανθρωπότητα.

Μεγάλη η ανταπόκριση στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία, από την Παρασκευή το απόγευμα, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ με μαχητικότητα και ενθουσιασμό ξεκίνησαν την υλοποίηση του σχεδιασμού για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη».

Κοζάνη
Κοζάνη
Στα κομματικά γραφεία, μέλη και φίλοι του Κόμματος παραλαμβάνουν τα φύλλα που είχαν παραγγείλει. Οι «παλιότεροι», ξαναβλέποντας το ιστορικό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη», «Ελπίδα η πάλη των λαών - Σύντροφοι ψηλά τη σημαία», θυμούνται εκείνες τις μέρες, συγκινούνται, αλλά νιώθουν και περήφανοι για τη στάση του Κόμματος και την πορεία του μέχρι σήμερα. Οι νεότεροι και τα μέλη της ΚΝΕ στέκονται και διαβάζουν με μεγάλη προσοχή, κάνουν ερωτήσεις.

Μετά από αυτές τις σύντομες συζητήσεις κάνουν τον καταμερισμό των χώρων και των ανθρώπων από τον περίγυρο που «αναλαμβάνει» ο καθένας και ξεκινούν την εξόρμηση. Χτες, Δευτέρα, σειρά είχαν οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε δημαρχεία και σχολεία. Και εκεί η ανταπόκριση είναι θετική, πολλοί δίνουν και ενίσχυση για την ετήσια Οικονομική Εξόρμηση.

Οι συζητήσεις που γίνονταν την ώρα που ο «Ριζοσπάστης» έφτανε στα χέρια των ανθρώπων του μόχθου, επιβεβαιώνουν ότι παρά τις αντεπαναστατικές ανατροπές η ελπίδα ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης κάθε άλλο παρά έσβησε. Ταυτόχρονα φανερώνουν το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων να μάθουν για τα γεγονότα αυτής της περιόδου, κόντρα στις διαστρεβλώσεις και τον αντικομμουνισμό που προωθούν τα αστικά επιτελεία.

Η εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» στη Θεσσαλία θα συνεχιστεί και σήμερα, με στόχο να εξαντληθούν τα φύλλα. Ταυτόχρονα, προετοιμάζονται μικρές συσκέψεις για να συζητηθεί το αφιέρωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ