Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα μπαλώματα, μετακινήσεις και ζεστό χρήμα στους ιδιώτες

Τη συνειδητή άρνηση της κυβέρνησης να πάρει όλα εκείνα τα στοιχειώδη μέτρα που προβάλλουν με τους αγώνες τους οι υγειονομικοί για την προστασία της υγείας του λαού, που θρηνεί χιλιάδες θύματα από τον κορονοϊό, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει «γην και ύδωρ» στους κλινικάρχες και συνολικά στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας, σηματοδοτεί και το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Τίτλος του είναι ο ψευδεπίγραφος «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο προβλέπει νέα μπαλώματα με μετακινήσεις και παρατάσεις συμβάσεων, τη συνέχιση του καθεστώτος της ...«επίταξης», δηλαδή του διαρκούς μπουκώματος με ζεστό χρήμα εκατομμυρίων των κλινικαρχών για μία κλίνη κ.ο.κ. Στο νομοσχέδιο ωστόσο προβλέπονται δεκάδες ακόμα άσχετες διατάξεις που αφορούν από την ανανέωση των ληστρικών συμβάσεων των οδικών αξόνων μέχρι και νέα χατίρια στους εφοπλιστές και τους ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Στην ουσία πρόκειται για ένα τεράστιο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αφορά 150 διαφορετικές μεταξύ τους διατάξεις, 15 διαφορετικών υπουργείων το οποίο η κυβέρνηση προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες, αφού την Παρασκευή έγινε η συζήτηση επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, χτες έγιναν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις (ακρόαση φορέων και επί των άρθρων), σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση στην Επιτροπή και αύριο Τετάρτη θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης ισχυρίστηκε ξανά πως η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά, αναμασώντας τα γνωστά στοιχεία για τις 550 ΜΕΘ που τις έκανε 1.400, τις 4.000 προσλήψεις οι οποίες έχουν γίνει «μαγική εικόνα», ενώ επιδόθηκε και στην απαράδεκτη σύγκριση ανάμεσα στο πόσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ το 2017 και το 2018 με γρίπη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πόσοι τώρα κ.ο.κ. Ενώ, αφήνοντας ανέγγιχτη την επιχειρηματική δράση στην Υγεία όπως και τα νοσήλια στους ιδιώτες, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηγουμενίδης επιδόθηκε σε εποικοδομητικές προτάσεις, όπως για «νέες ΤΟΜΥ», ώστε μία μονάδα να καλύπτει 10.000 κατοίκους.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική μετακίνησης και στυψίματος του αποδεκατισμένου και ταλαιπωρημένου υγειονομικού προσωπικού, αρνούμενη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη μείωση της διασποράς σε μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους δουλειάς, σχολεία και αλλού, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών υγείας του λαού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς αποζημίωση, σύμφωνα συνολικά με τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών, που, όπως είπε, είναι αυτές τις οποίες προτάσσει το ΚΚΕ.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που αρνείται αυτές τις προτάσεις γιατί είναι κόστος, συνεχίζει να τα δίνει όλα για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Οι σχετικές ρυθμίσεις που περιέχονται και σε αυτό το νομοσχέδιο είναι χαρακτηριστικές, όπως οι διατάξεις που αφορούν την τροποποιημένη σύμβαση του οδικού άξονα Ελευσίνας - Πύργου με την οποία συνεχίζεται το φαγοπότι για τους κατασκευαστικούς ομίλους. Ανάλογη είναι και η διάταξη με την οποία η κυβέρνηση διασφαλίζει στην ουσία τη συνέχεια της κρατικής χρηματοδότησης και κερδοφορίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρικής του ιταλικού κρατικού μονοπωλίου στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Σε σχέση με τις ψηφοφορίες ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και Ελ. Λύση επιφυλάχθηκαν, ενώ καταψήφισε το ΜέΡΑ25.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε παραγγελιά (2021-04-10 00:00:00.0)
Τα συνθήματά τους και η πραγματικότητα της «Υγείας - εμπόρευμα» που υπηρετούν (2021-03-13 00:00:00.0)
Νέα «δωράκια» της κυβέρνησης στους κλινικάρχες (2020-09-25 00:00:00.0)
Αντί για την αναγκαία επίταξη, δίνει «δωράκια» δεκάδων εκατομμυρίων στους κλινικάρχες (2020-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ