Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Συγκέντρωση για την απόδοση του οικοπέδου της πρώην «Altec»

Σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Τροχονόμου

Από τη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής
Από τη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής
Σε νέα συγκέντρωση προχωρούν σήμερα σωματεία, μαζικοί φορείς και κάτοικοι της Αλσούπολης και της Καλογρέζας ενάντια στα σχέδια της δημοτικής αρχής της Νέας Ιωνίας να μετατρέψει τον χώρο του οικοπέδου της «Altec» (στην περιοχή των ανθρακωρυχείων) σε γκαράζ των απορριμματοφόρων του δήμου. Οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν στις 7 μ.μ. στην πλατεία Τροχονόμου (Πάρσης) και θα ακολουθήσει πορεία στο δημαρχείο, για συνάντηση με την δήμαρχο Δ. Θωμαΐδου. Η συντονιστική επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά τη μαζική συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής στο «Παναιτώλειο» δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την περιφρούρηση του χώρου από τυχόν αιφνιδιαστικές κινήσεις της δημοτικής αρχής, ενώ απαιτεί το οικόπεδο να περάσει στην κυριότητα του δήμου και να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε σχολικά κτίρια, χώρους άθλησης, αναψυχής και αθλητισμού. Απορρίπτει επίσης την προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού», να τεθούν οι κάτοικοι μιας συνοικίας κατά των κατοίκων μιας άλλης με αφορμή την τοποθεσία του γκαράζ των απορριμματοφόρων. Το γκαράζ, τονίζεται, πρέπει να φύγει από το Δημοτικό Στάδιο, όπου παραμένει εδώ και 20 χρόνια, και να βρεθεί κατάλληλος χώρος, που δεν θα επιβαρύνει τη ζωή των δημοτών.

Με ευθύνη και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές για τις χρήσεις γης των κυβερνήσεων που τις στηρίζουν, όχι μόνο δεν έχουν συζητηθεί συγκεκριμένοι χώροι που θα εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα υπήρξαν χώροι που ξεπουλήθηκαν σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, στο όνομα της «ανάπτυξης».

Η Κομματική Οργάνωση Περισσού - Νεάπολης - Σαφράμπολης του ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ο χώρος του οικοπέδου της "Altec" πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, και να αξιοποιηθεί για τις μεγάλες ανάγκες της νεολαίας και του λαού της περιοχής. Να δημιουργηθούν σχολεία, βρεφονηπιακός σταθμός, χώροι πρασίνου, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Να φύγουν τώρα τα απορριμματοφόρα από το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας. Εύρεση κατάλληλου χώρου, μακριά από τον οικιστικό ιστό, και να μεταφερθούν εκεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ