Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Καμία επιχειρηματική λειτουργία στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα

Παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς

Τη στάση της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς ως «ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων, σε συνεννόηση με κυβέρνηση και Περιφέρεια», όσο και την υποκριτική στάση των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και της πρώην διοίκησης του δήμου (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν ανεξάρτητοι) με αφορμή τις εξελίξεις στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, σχολιάζουν με παρέμβαση τους οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βικέντιος Αντωνάκης, Δήμητρα Χατζή, Λεμονιά Ντιντή.

Θυμίζουν στους όψιμους «προστάτες» του φυσικού περιβάλλοντος ότι η προηγούμενη διοίκηση «έχει τεράστια ευθύνη για την υποβάθμιση του Κόδρα. Αφησε τον χώρο στην τύχη του, δεν εξασφάλισε ούτε τα στοιχειώδη, όπως τον τακτικό καθαρισμό του. Επίσης συμφώνησε για ήπια δόμηση στο χερσαίο κομμάτι της Μαρίνας. Εκεί πώς περιφρουρείται το φυσικό περιβάλλον;».

Επίσης σχολιάζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να μιλάει για προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ως κυβέρνηση άνοιξε νέους δρόμους και ως αντιπολίτευση συνεχίζει να υποστηρίζει την παραχώρηση φιλέτων στο κεφάλαιο και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της πολιτικής προστασίας».

Σχολιάζουν και την παραίνεση ότι «δεν είναι η ώρα ν' αναζητηθούν ευθύνες από την προηγούμενη και την τωρινή διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς», τονίζοντας ότι είναι επόμενο να το κάνουν, αφού είναι «εκείνες οι δυνάμεις που συνδιαλέγονται με τη διοίκηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Κόδρα, που επί της ουσίας συμφωνούν στην εμπορευματική λειτουργία του.

Γι' αυτό και όταν οι εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" συνεχώς αναδεικνύουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι εξελίξεις στα συγκεκριμένα μέτωπα αποδεικνύουν τη στρατηγική επιλογή στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μέσω των επενδύσεων στους ελεύθερους χώρους της περιοχής μας, οι εκπρόσωποι αυτών των δυνάμεων είτε σφυρίζουν αδιάφορα, είτε - τις περισσότερες φορές - στηρίζουν την επιχειρηματική λειτουργία, θέτοντας δήθεν διαχωριστικές γραμμές και αστερίσκους, όπως η "ήπια εμπορευματική λειτουργία". Αυτή ήταν η θέση τους για την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αρετσού! Είναι αυτοί που έδωσαν χρόνο στο ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, υπερψηφίζοντας τη ΣΜΠΕ με "ορισμένες παρατηρήσεις"».

Τέλος σχολιάζουν και την προτροπή των παρατάξεων «να οργανωθεί, νομικά και μαζικά, η πρώτη αντίδραση της πόλης» απέναντι σε κάθε προσπάθεια να μετατραπεί το πάρκο «σε οικόπεδο - φιλέτο για χοντρά πορτοφόλια».

Και αναρωτιούνται «γιατί ενώ πανηγύριζαν για την παραχώρηση μέρος του στρατοπέδου στον δήμο, ουδέποτε διεκδίκησαν την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να μπορέσει να αναβαθμιστεί ο χώρος, σε όφελος των λαϊκών αναγκών; Ολο αυτό το διάστημα, για όλα τα παραπάνω θέματα και από κοινού με τη διοίκηση συναντιούνται με υπουργούς, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι έτσι μπορεί να παρθούν φιλολαϊκές αποφάσεις! Είναι οι ίδιοι που παρά τα παχιά λόγια τους, αντιμετωπίζουν το Κόδρα ως φιλέτο και τα χοντρά πορτοφόλια ως "ανάπτυξη", από την οποία βέβαια καθόλου δεν πρόκειται να επωφεληθεί ο λαός της Καλαμαριάς».

Ενώ αναφερόμενοι στο γεγονός ότι φορείς της πόλης, σωματεία, σύλλογοι οργανώθηκαν και παλεύουν εδώ και ένα χρόνο με αιτήματα που διαμορφώθηκαν μέσα από τον συντονισμό αυτών για τις λαϊκές ανάγκες, τονίζουν πως «ποτέ καμία φιλολαϊκή λύση δεν ήρθε από "επίδοξους σωτήρες" (...) Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!».

«Για εμάς παράδειγμα αποτελεί η δημοτική αρχή Πάτρας, που με τον κομμουνιστή δήμαρχο μπροστά οργάνωσε κινητοποίηση στην Αθήνα με συμμετοχή άνω των 130 φορέων της Πάτρας και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της ζωής του λαού, κρατική χρηματοδότηση, ουσιαστική στήριξη για τους ανέργους της πόλης. Ούτε καν θα μπορούσε να φανταστεί η δημοτική αρχή και οι συνοδοιπόροι του της αντιπολίτευσης ότι ο λαός μπορεί να βγαίνει στους δρόμους και να διεκδικεί!», σημειώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τονίζουν ότι «η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους με διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ