Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνε κι έρχονται οι κυνικοί υπουργοί, «ζει και βασιλεύει» η κυνική πολιτική

Ορκίστηκε χτες ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα παραιτήθηκε ο προηγούμενος υπουργός, Σπ. Λιβανός, μετά την αποκάλυψη των διαλόγων του σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Σπάρτης, Π. Δούκα, όπου καυχιόνταν κυνικά για το πώς διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και όσα ακολούθησαν. Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές - αλλά και τις παλιότερες δηλώσεις του νέου υπουργού που είδαν το φως της δημοσιότητας όπου σε προεκλογική σύσκεψη παραδέχεται διάφορα ρουσφέτια από τη ΝΔ -, συνεχίστηκε και χτες η κοκορομαχία μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών για το «ήθος» και «ύφος» της βάρβαρης πολιτικής που από κοινού υπηρετούν, για το ποιος πασχίζει περισσότερο για την «εγκατάσταση κομματικών στρατών» στον κρατικό μηχανισμό, διανθισμένη και από διάφορα εκλογικά σενάρια.

«Μπορεί οι κυνικοί υπουργοί να αποπέμπονται όταν πιάνονται στα πράσα, όμως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η κυνική και αντιλαϊκή πολιτική ζει και βασιλεύει», σχολίασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας χτες το πρωί στην ΕΡΤ1. Και πρόσθεσε: «Στο παιχνίδι εξαγοράς των συνειδήσεων δεν παίζει μόνη της η ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να χειραγωγήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια με κάθε τρόπο».

Αναφερόμενος στους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη - των αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΚΑΠ, που τους ξεκληρίζει και στηρίζει τις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις, των εργαζομένων στην COSCO κ.ά. - τόνισε ότι τη λύση δεν πρόκειται να τη δώσει κανένας επίδοξος «σωτήρας»: «Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η οργάνωση της πάλης του λαού, της εργατικής τάξης, των επαγγελματιών, των βιοπαλαιστών αγροτών απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και στις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν, όχι μόνο στην κυβέρνηση». Συμπλήρωσε δε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει αναμονή για το πότε και αν θα γίνουν εκλογές ή προσμονή για παλιούς και νέους "σωτήρες"».

«Ο εργαζόμενος λαός και τα λαϊκά στρώματα (...) δεν μαθαίνουν κάτι καινούργιο για το πώς ενεργούν οι εκάστοτε κυβερνώντες», σχολιάζει η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ και τονίζει πως «αυτό που χρειάζεται είναι η καταδίκη αυτής της πολιτικής να μην περιορίζεται μόνο όταν πιάνονται οι εκάστοτε κυβερνητικοί παράγοντες "με τη γίδα στην πλάτη", αλλά καθημερινά, όταν εφαρμόζουν την κυνική - αντιλαϊκή πολιτική τους».

Η δε «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Σπάρτης, αναφερόμενη στις δηλώσεις του δημάρχου Π. Δούκα, επισημαίνει: «Τον κυνισμό του κ. Δούκα τον έχουν νιώσει οι δημότες του δήμου μας με αυξήσεις στην τιμή του νερού, εν μέσω πανδημίας, πάνω από 300% στις πρώην Δημοτικές Ενότητες, τη στιγμή που η ακρίβεια ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα από τις πρώτες μέρες του μήνα. Το έχουν νιώσει με τους τόνους σκουπιδιών που κατακλύζουν την πόλη και τα χωριά, με τριτοκοσμικού χαρακτήρα ΣΜΑ δίπλα στον Ευρώτα μέσα στην πόλη και τα σκουπίδια να κάνουν βόλτες στην Πελοπόννησο, αφαιρώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από έργα για τον λαό».

Επισημαίνει ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε έγκαιρα αναδείξει πως ο συγκεκριμένος «έχει υπηρετήσει την αντιλαϊκή πολιτική, με τα γνωστά αποτελέσματα για τον λαό μας, γι' αυτό δεν είχαμε τίποτα θετικό να περιμένουμε από την εκλογή του.

Οι άλλες παρατάξεις, που τώρα τον "ανακαλύπτουν", δεν μπορούν να κρύψουν τις συγκλίσεις τους με τον κ. Δούκα, ιδίως όταν συνέβαλαν για την ανάδειξή του στον δημαρχιακό θώκο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί υλοποίησαν και υλοποιούν την ίδια πολιτική, που θέλει τους δήμους φορομπηχτικούς μηχανισμούς και ανταποδοτικές τις λειτουργίες των υπηρεσιών του δήμου, όπως το νερό, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως τα σκουπίδια, συμπράξεις με εργολάβους μεγαλοεπιχειρηματίες». Και καλεί τους δημότες «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μην εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε παλιούς και νέους σωτήρες, να συμπορευτούν μαζί μας ώστε να παλέψουμε για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυνικές ομολογίες (2020-11-12 00:00:00.0)
Κυνική προτροπή (2013-01-25 00:00:00.0)
Κυνικές ομολογίες... (2011-11-16 00:00:00.0)
Ωμοί και κυνικοί (2011-10-05 00:00:00.0)
Κυνικές ομολογίες (2010-11-19 00:00:00.0)
Κυνική ομολογία (2004-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ