Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον «πόλεμο προπαγάνδας»

Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον «πόλεμο προπαγάνδας για την υποταγή του λαού στην ιμπεριαλιστική δράση» καταδικάζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. «Η απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει την πρόσβαση των Eυρωπαίων πολιτών σε συγκεκριμένα διαδικτυακά ΜΜΕ, με την αιτιολογία ότι χρηματοδοτούνται από τη ρωσική κυβέρνηση και ότι δεν μπορούν πλέον "να διαδίδουν τα ψέματά τους", είναι πέρα για πέρα υποκριτική και ενταγμένη στον παράλληλο "πόλεμο προπαγάνδας", που διεξάγεται απ' όλες τις πλευρές από την πρώτη στιγμή της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Οπως επισημαίνει, «στη Ρωσία απαγορεύεται στα ΜΜΕ διαφορετική ενημέρωση του λαού από την επίσημη κρατική - κυβερνητική», ενώ στην ΕΕ και στα κράτη - μέλη της, στις χώρες γενικά της «Δύσης», «εντείνεται από τα ΜΜΕ και τα ΜΚΔ η αναπαραγωγή και προβολή ειδήσεων, εικόνων, βίντεο, γενικότερα προπαγάνδας, που απορρέει από την πολιτική τους ενάντια στο αντίπαλο στρατόπεδο και στόχο έχει να στηρίξει τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία».

«Η προπαγάνδα αυτή του πολέμου, ακόμα και μέσω της σκόπιμης διασποράς παραπλανητικής ενημέρωσης, στοχεύει - ανάμεσα σε πολλά άλλα - να στρέψει τους λαούς να πάρουν το μέρος του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και τονίζει ότι το ίδιο έργο το βλέπουμε και στη χώρα μας. Στο έδαφος αυτό, «όλα τα βασικά ΜΜΕ έχουν ενταχθεί ενεργά στον πόλεμο αυτό, αναπαράγοντας μονόπλευρα όλη την προπαγάνδα που εκπορεύεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και της ουκρανικής κυβέρνησης. Στόχος τους είναι η δημιουργία κλίματος που να στηρίζει την επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης και της κυβέρνησης για "ενεργό" εμπλοκή στην πλευρά των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην οξυμένη αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας και ενώνει τη φωνή του με τα αιτήματα συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.

Στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που βρίσκεται σε εξέλιξη και της συνεχούς κλιμάκωσης της συμμετοχής της Ελλάδας, πλήθος από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς θέτουν στην ημερήσια διάταξη της δράσης τους, δίπλα στα άλλα μέτωπα, την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, αναδεικνύοντας τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει τον λαό.

Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν παρέμβει με ανακοινώσεις τους προστίθενται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ