Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ρατσιστική μεταχείριση σε βάρος Αφρικανών στην Ουκρανία

Αντιμέτωποι με ρατσιστική αντιμετώπιση έρχονται χιλιάδες Αφρικανοί φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία και εμποδίζονται στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα, τόσο από τις ουκρανικές αρχές, όσο και από τις αρχές της γειτονικής Πολωνίας.

Μετά το πλήθος καταγγελιών και των σχετικών βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, δείχνοντας τις διακρίσεις σε βάρος των Αφρικανών φοιτητών υπέρ λευκών Ουκρανών προσφύγων, την απαράδεκτη αυτή κατάσταση κατήγγειλε και η Αφρικανική Ενωση. Αντίστοιχες καταγγελίες έκανε και ο ΥΠΕΞ της Νότιας Αφρικής.

Στην Ουκρανία το 20% των ξένων φοιτητών είναι νέοι από τη Νιγηρία, την Γκαμπόν, το Μαρόκο, την Αγκόλα και άλλες αφρικανικές χώρες. Η ρωσική εισβολή ανάγκασε χιλιάδες εξ αυτών είτε να αναζητήσουν καταφύγιο στη γειτονική Πολωνία, είτε να επιχειρήσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Πολλοί Αφρικανοί φοιτητές καταγγέλλουν βίαιη αντιμετώπιση από τις ουκρανικές αρχές, αφού όχι μόνο αφέθηκαν εντελώς αβοήθητοι, αλλά τους εμπόδισαν να επιβιβαστούν σε τρένα ή να προχωρήσουν σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Βίαιη απώθηση αντιμετώπισαν και από τις πολωνικές αρχές πολλοί Αφρικανοί που κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ