Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδείες και συσκέψεις για τις εξελίξεις

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζουν το πλατύ πολιτικό άνοιγμα με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις με σύνθημα «Συναγερμός - Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας - Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».

Το πρόγραμμα των συσκέψεων και εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αύριο Πέμπτη

-- Στη 1 μ.μ., σύσκεψη με εργαζόμενους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με ομιλήτρια την Νίκη Χρονοπούλου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Πανεπιστημίων - Ερευνητικών Κέντρων.

-- Στις 4 μ.μ., σύσκεψη στο Πάντειο, με ομιλητή τον Αλέξανδρο Μπουγά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 5 μ.μ., σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ανατολικών Συνοικιών καλεί σε σύσκεψη με ομιλητή τον Παναγιώτη Πανά, μέλος του ΤΓ Εκπαιδευτικών Αττικής.

Την Παρασκευή 4 Μάρτη

-- Στις 11 π.μ., σύσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή, με ομιλήτρια την Ιουλία Χρονοπούλου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πανεπιστημίων - Ερευνητικών Κέντρων.

-- Στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση στη Μεταμόρφωση, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου (Δηλαβέρη), με ομιλητή τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη στο Κορωπί, στα γραφεία του Κόμματος (Λεωφ. Βασιλ. Κων/νου 41), με ομιλητή τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέα της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

-- Στις 6.30 μ.μ., πικετοφορία των ΚΟ Νέας Ιωνίας στην πλατεία Σημηριώτη.

Το Σάββατο 5 Μάρτη

-- Στις 5 μ.μ., σύσκεψη στα Γλυκά Νερά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Παιανίας (Οθωνος & Σμύρνης), με ομιλητή τον Κωστή Παναγιώτου, μέλος της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πάτρα
Πάτρα
Παράλληλα, για σήμερα Τετάρτη προγραμματίζονται οι παρακάτω περιοδείες:

-- Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και σε καρνάγια.

-- Στις εταιρείες «Παπαστράτος», «Symetal», UNIS, ΕΤΕΜ, «Καούσης», «Βέτα», «Σπανόπουλος», «ΙΟΝ», «Bingo», «Μεταξάς», «ΦΑΓΕ».

-- Στην ΕΥΔΑΠ (αποχέτευση).

-- Στην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

-- Στη «Vodafone» στον Αγ. Ι. Ρέντη.

-- Στην εταιρεία PDS στο κτίριο Γαμβέτα, με επικεφαλής την Νίκη Νικολάου, μέλος του ΤΓ Χρηματοπιστωτικού, και στο κτίριο της Καλλιθέας.

-- Στις εταιρείες «Mellon» και «First Data».

-- Στο δικηγορικό γραφείο «Ανδρικόπουλος», με επικεφαλής τον Ιάσoνα Πικέα, μέλος της ΤΕ Χρηματοπιστωτικού.

-- Στο ασφαλιστικό πρακτορείο «Σοφός» και στην ασφαλιστική εταιρεία «Personal».

-- Στους χώρους Ειδικής Αγωγής «Ερμής» και «Αμυμώνη».

-- Στις λαϊκές αγορές Αγίου Παντελεήμονα, Κολωνού και Ριζούπολης.

-- Στο ΕΠΑΛ Ραφήνας.

-- Στο 44ο και στο 152ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

-- Στο 3ο και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Φιλαδέλφειας.

-- Στις 5.45 π.μ. στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αγ. Δημητρίου.

-- Στις 8 π.μ. στο δημαρχείο Μάνδρας.

-- Στις 8 π.μ. στους σταθμούς του ΗΣΑΠ στον Ταύρο και στην Καλλιθέα.

-- Στις 8.30 π.μ. στο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου.

-- Στις 9 π.μ. στη Σχολή Θετικών Επιστημών, με επικεφαλής την Αννα Χωριανοπούλου, μέλος της ΤΕ Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.

-- Στις 10 π.μ. στο Τελωνείο Πειραιά.

-- Στις 10 π.μ. στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

-- Στις 11 π.μ. στην Υπηρεσία Ασύλου.

-- Στις 11 π.μ. στο ΤΕΕ.

-- Στις 11 π.μ. στη λαϊκή αγορά στα Ελαφάκια, στον Αγ. Δημήτριο.

-- Στις 11 π.μ. στα καταστήματα στου Γκύζη.

-- Στις 12 μ. στη λαϊκή αγορά στου Γκύζη.

-- Στη 1 μ.μ. στο κατάστημα «Praktiker» Ελληνικού.

-- Στις 2 μ.μ. στο κατάστημα «Πλαίσιο» Συντάγματος.

-- Στις 3 μ.μ. στο πολυκατάστημα «Metro Mall» στον Αγιο Δημήτριο.

-- Στις 6 μ.μ. στα Τουρκοβούνια.

-- Στις 7 μ.μ. σε επισιτιστικά καταστήματα στην οδό Λαύρας, στο Αιγάλεω.

-- Στις 7 μ.μ. στα σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω, «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «My Market» στη Θηβών και «Σκλαβενίτης» στη Θεσσαλονίκης.

Σε άλλες πόλεις

Στους δρόμους βρέθηκαν οι Οργανώσεις Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και τον λαό για τον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας απ' αυτόν και καλώντας τον λαό να μη διαλέξει στρατόπεδο στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία.

Με μαζικές περιοδείες ενημέρωσης αλλά και πικετοφορίες που οργάνωσαν επί διήμερο στις γειτονιές της Πάτρας, του Αγρινίου, του Πύργου, της Ζακύνθου, του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, με ανακοινώσεις, συνθήματα και ντουντούκες, συνέχισαν την ενημέρωση του λαού, σημαίνοντας συναγερμό για τους κινδύνους που δημιουργούνται και από την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν.

Κάλεσαν μεταξύ άλλων να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να αποδεσμευτεί η χώρα, να απομακρυνθούν οι ΝΑΤΟικοί από Ανδραβίδα, Αραξo, Ακτιο, καθώς και να μη χρησιμοποιηθεί καμία υποδομή ή βάση στην Ελλάδα για τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς και τα σχέδια των μηχανισμών τους.

Πικετοφορίες, συσκέψεις και εκδηλώσεις για τις εξελίξεις οργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Τετάρτη

-- Η ΤΕ Ιωαννίνων καλεί σε πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 6 μ.μ., με σημείο συγκέντρωσης τον πλάτανο στην οδό Αβέρωφ.

-- Η ΚΟ Λασιθίου πραγματοποιεί σύσκεψη στις 6.30 μ.μ. στη Σητεία, στο Πολύκεντρο, με ομιλητή τον Σίμο Συμεωνίδη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης.

-- Στις 6.30 μ.μ. σύσκεψη στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, με ομιλητή τον Ανδρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης.

-- Η ΤΕ Χανίων πραγματοποιεί σύσκεψη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του δημαρχείου Καλυβών Χανίων, με ομιλητή τον Σπύρο Αγριμάκη, Γραμματέα της ΤΕ Χανίων.

-- Περιοδεία ενημέρωσης πραγματοποιούν οι ΚΟ του ΚΚΕ στη Γαστούνη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, και στη Ζαχάρω, επίσης στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

  • Αύριο Πέμπτη η ΚΟ Αργολίδας πραγματοποιεί σύσκεψη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου.
  • Την Παρασκευή 4 Μάρτη η ΤΕ Πρέβεζας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 7 μ.μ. στη Θεοφάνειο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ