Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πρωτοβουλίες σε σχολεία και σχολές

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε πανεπιστήμια και σχολεία από φοιτητές και μαθητές.

Στην Αθήνα, οι φοιτητές των τμημάτων ΠΤΔΕ - ΤΕΑΠΗ αλλά και του Γεωλογικού και του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, έστειλαν το δικό τους μήνυμα σηκώνοντας πικέτες στις σχολές τους με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, καλώντας παράλληλα στο φοιτητικό συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε Φιλοσοφική και Οικονομικό Πανεπιστήμιο ανάρτησαν γιγαντοπανό απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο.

Στην Πάτρα, αντιπροσωπείες φοιτητών των Συλλόγων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, ΣΤΕΦ και Οικοτρόφων Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κρατώντας πικέτες που έγραφαν «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», προχώρησαν σε δράση ενημέρωσης στην πλατεία Γεωργίου της πόλης. Με ψήφισμά τους απαιτούν μεταξύ άλλων απεμπλοκή της Ελλάδας από τον νέο πόλεμο, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις και κανένας Ελληνας φαντάρος να μη βγει εκτός συνόρων. Κάλεσαν λαό και νεολαία να παλέψει σε αυτήν τη ρότα και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για σήμερα Τετάρτη στη 1 μ.μ., με συγκέντρωση στην Εστία και συλλαλητήριο στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Αθήνα
Αθήνα
Στη Θεσσαλονίκη, βλέποντας τη φρίκη του πολέμου και πώς αυτή βιώνεται από τα παιδιά και τους μαθητές, που αντί να παρακολουθούν ανέμελα τα μαθήματά τους οδηγούνται στον θάνατο και την προσφυγιά, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πολίχνης έστειλαν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα και μια φωτεινή ελπίδα ειρήνης, σχηματίζοντας με τα σώματά τους τη φράση «no war» (όχι πόλεμος).


Πάτρα
Πάτρα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ