Παρασκευή 11 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μνημόνια διαρκείας πληρώνουν οι λαοί την κούρσα εξοπλισμών και τα κέρδη των ομίλων

Παρέμβαση στη συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, μαίνεται. Τα κράτη - μέλη της ΕΕ προκήρυξαν μία γιγαντιαία κούρσα εξοπλισμών, οξύνοντας τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, που θα τον πληρώσει ο λαός, μέσα και από τα ευρωομόλογα που θρέφουν την πολεμική βιομηχανία και τους ενεργειακούς ομίλους.

Οι λαοί ήδη φορτώνονται το κόστος της όξυνσης των ανταγωνισμών και πληρώνουν τον Μηχανισμό Ανάκαμψης - Ανθεκτικότητας, που προικίζει με δισ. τους "πράσινους - ψηφιακούς" ομίλους και ενισχύει την εμπορευματοποίηση της Υγείας εν μέσω πανδημίας.

Παρά την προσπάθεια της έκθεσης να το "φτιασιδώσει", το Ευρωεξάμηνο, μαζί με τις συστάσεις ανά χώρα και την ενισχυμένη εποπτεία, είναι το μνημόνιο διαρκείας που καθορίζει σκληρά προαπαιτούμενα σε βάρος των λαών, τα οποία σπεύδουν να υλοποιήσουν στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός, χρειάζεται να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, καταδικάζοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από ΝΑΤΟ - ΕΕ. Διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, εξασφάλιση εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κατάργηση ειδικών φόρων σε καύσιμα - Ενέργεια, κόντρα στα σχέδια της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ