Παρασκευή 11 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Μαζικές αντιπολεμικές δράσεις τη Δευτέρα

Στην Αθήνα, αντιπολεμική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και συναυλία στο Σύνταγμα στη 1.30 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου στη 1.30 μ.μ.

Με αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μάρτη, μαθητές και φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν μήνυμα: Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή! Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί!

Στην Αθήνα, κάνουν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα στη 1.30 μ.μ. με την Νατάσα Μποφίλιου, την Βιολέτα Ικαρη και άλλους καλλιτέχνες, φοιτητικά και μαθητικά συγκροτήματα, με σύνθημα: «Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο... πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτόν!» (Γ. Ρίτσος). Καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τούρκικων Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΑΣΠΑΙΤΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη 1.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Μαθητές και φοιτητές συνεχίζουν την πολύμορφη δράση που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις συγκεντρώσεις την ερχόμενη Δευτέρα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι παίρνουν τη σκυτάλη από το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν την 1η Μάρτη, καλώντας να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τα 5μελή και τα 15μελή τους, εδώ και μέρες δείχνουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο, σχηματίζουν αντιπολεμικά μηνύματα στα προαύλια, φτιάχνουν πανό και κολάζ, οργανώνουν καλλιτεχνικές δράσεις ενάντια στον πόλεμο. Εξάλλου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές σήμερα Παρασκευή σε μέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο, μέσα σε κάθε σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ