Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Διαμάντη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΟΔΥΕ έθεσαν στον Γενικό Γραμματέα τα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και τα οποία συνεχώς οξύνονται. Αυτά αφορούν την τεράστια υποστελέχωση των δικαστηρίων σε προσωπικό, την ακατάλληλη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή τους, σε συνδυασμό με τη συγχώνευση και κατάργησή τους, όπως προωθείται μέσα από τον δικαστικό «Καλλικράτη», την ιδιωτικοποίηση σημαντικών λειτουργιών τους, όπως η ηχογράφηση και αποηχογράφηση των πρακτικών, καθώς και την εντατικοποίηση της εργασίας και τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, με τις υποχρεωτικές και απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, το «πάγωμα» του αποθεματικού του Ταμείου Αρωγής κ.ά.

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στη διεκδίκηση της επίλυσης των ζωτικών προβλημάτων των δικαστικών υπαλλήλων, τα οποία πηγάζουν από την εμβάθυνση του ταξικού χαρακτήρα της Δικαιοσύνης και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων. Δεσμεύτηκε συγκεκριμένα για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σχετικά με την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστηρίων, τη βελτίωση της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής και φυσικά την ενίσχυση του εισοδήματός τους, τόσο στο γενικότερο πλαίσιο, όπως με την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, όσο και με ειδικότερα μέτρα στον κλάδο, όπως πληρωμή των υπερωριών και των οδοιπορικών, επαναλειτουργία του Ταμείου Αρωγής, επίδομα ειδικών συνθηκών κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ