Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντατικές προετοιμασίες για τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση της Κυριακής στην Αμαλιάδα

  • Στις 11.30 π.μ. η ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις τιμής στην γενέτειρα πόλη του Ν. Μπελογιάννη

Από τα εγκαίνια της έκθεσης...
Από τα εγκαίνια της έκθεσης...
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας για τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση της Κυριακής 3 Απρίλη στην Αμαλιάδα, πόλη γενέτειρα του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, όπου στην ομώνυμη πλατεία θα πραγματοποιηθεί και η ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 11.30 π.μ.

Πρόκειται για τη βασική αφετηρία των συνολικών εκδηλώσεων που θα «ξεδιπλωθούν» στους νομούς της Δυτικής Ελλάδας, για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, στις 30 Μάρτη 1952 στου Γουδή, ενώ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το συγκρότημα της ΚΝΕ της αντίστοιχης Οργάνωσης Περιοχής προετοιμάζει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τη δική τους παρουσία στην Αμαλιάδα προετοιμάζουν και οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στους νομούς, με κλείσιμο συμμετοχών δρομολογώντας λεωφορεία, με πολιτικό άνοιγμα που συνεχίζεται.

Από την Αχαΐα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Πάτρα στις 8 μ.μ. (έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα) και από το Αίγιο στις 7.30 π.μ. (Τρίγωνη Πλατεία). Τη συμμετοχή τους με λεωφορεία (ίδιες ώρες και σημεία) ανακοίνωσαν και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις δύο πόλεις.

Αντίστοιχα από την Αιτωλοακαρνανία αναχωρήσεις θα γίνουν από το Αγρίνιο (7 π.μ. στον πρώην σταθμό το ΟΣΕ) και το Μεσολόγγι (7.30 π.μ. στα ΚΤΕΛ), ενώ «ραντεβού» έχει δοθεί και στο Αντίρριο (7.45 π.μ. στον κόμβο της γέφυρας). Με τον καράβι των 7.30 π.μ. θα αναχωρήσουν και οι συμμετέχοντες από Ζάκυνθο, όπου από Κυλλήνη θα μεταβούν στην Αμαλιάδα.

Στην Αμαλιάδα

...και τη φωταγώγηση του κτιρίου όπου φιλοξενείται
...και τη φωταγώγηση του κτιρίου όπου φιλοξενείται
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται στην Αμαλιάδα στον Πολυχώρο Πολιτισμού η έκθεση που είναι αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού της πόλης. Καθημερινά, είναι επισκέψιμη το απόγευμα (5 μ.μ. - 9 μ.μ.), ενώ αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο θα είναι και το πρωί (10 π.μ. - 1 μ.μ.), με ολοκλήρωσή της την Κυριακή.

«Το αστικό πολίτευμα και το αστικό δίκαιο, που έστειλε τον Νίκο Μπελογιάννη τον Μάρτη του 1952 στο απόσπασμα και που σήμερα, υπηρετώντας την ίδια πολιτική, μπορεί να μην στέλνει τους σύγχρονους αγωνιστές για εκτέλεση, όμως τους βάζει εμπόδια σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που οργανώνουν», ανέφερε μεταξύ άλλων εγκαινιάζοντας την έκθεση ο Γραμματέας της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, Χρήστος Γιάνναρος.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στη ζωή του κομμουνιστή ήρωα, υπογραμμίζοντας ότι «όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε για τη δημιουργία της έκθεσης ανέδειξε άγνωστες πτυχές της ζωής του Νίκου Μπελογιάννη που πρέπει να μείνουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», επισημαίνοντας πως φωτίζεται και μέσα από αυτή «η λειτουργία του αστικού κράτους και το πώς λειτουργεί είτε με φιλελεύθερη είτε με σοσιαλδημοκρατική διαχείριση ενάντια στα πρωτοπόρα και επαναστατικά μυαλά της ανθρωπότητας».

Τέλος, συνεχίζονται στην Αμαλιάδα οι εκδηλώσεις τιμής στον Νίκο Μπελογιάνη, όπου χτες φωταγωγήθηκε με το πορτρέτο του και η μόνιμη έκθεση που στεγάζεται στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ