Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

Διήμερη επίσκεψη στη Δανία πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το Σαββατοκύριακο 9 - 10 Απρίλη, ενώ στο κλιμάκιο του Κόμματος που επισκέφτηκε τη χώρα συμμετείχαν ακόμη ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, και ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε μια μαζική, μαχητική εκδήλωση της ΤΕ Σκανδιναβίας του ΚΚΕ στο Εργατικό Μουσείο Κοπεγχάγης.

Είχαν προηγηθεί την ίδια μέρα - ανήμερα της επετείου της ναζιστικής επίθεσης στη χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - ο γεμάτος συγκίνηση ιστορικός περίπατος στο κοιμητήριο Mindelunden, τόπο μνήμης για τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές της χώρας που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη ενάντια στον ναζισμό και στην αστική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που συνεργάστηκε μαζί τους και η κατάθεση λουλουδιών στον τόπο των εκτελέσεών τους, όπως και η ξενάγηση στο Εργατικό Μουσείο Κοπεγχάγης.

Ο Δ. Κουτσούμπας συμμετείχε ακόμη, το βράδυ του Σαββάτου, στη συνεστίαση της ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας 3F, στο περιθώριο της οποίας συναντήθηκε με τον παλαίμαχο αγωνιστή Anton Nielsen, πρόεδρο των απογόνων των αντιστασιακών. Επίσης, με δύο νέους Ελληνες επιστήμονες, την Αθανασία Τόλιου και τον Γιώργο Τσιρβούλη, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Lulea, που τα ονόματά τους δόθηκαν τιμής ένεκεν από τη Διεθνή Αστρονομική Ενωση σε αστεροειδείς που ανακάλυψαν.

Το πρωί της Κυριακής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας, που αποτελούσαν η πρόεδρος Ελίνα Σταματάτου, ο Χρόνης Κολιτσόπουλος και η Ζωή Λαμπράκου, μέλη του ΔΣ της Κοινότητας, με τους οποίους η συζήτηση απασχόλησε τις ανάγκες στήριξής της, τα αιτήματα και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες μετανάστες στη χώρα τα οποία αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς την τελευταία δεκαετία λόγω της καπιταλιστικής κρίσης.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση της ΤΕ Σκανδιναβίας, καθώς και ρεπορτάζ από τις παρεμβάσεις, ενώ το ρεπορτάζ από το υπόλοιπο πρόγραμμα θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2022-11-22 00:00:00.0)
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Δανία (2022-04-09 00:00:00.0)
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Δανία (2022-04-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-12-17 00:00:00.0)
Τίμησαν σε όλη την Ευρώπη την ηρωική Ιστορία του Κόμματος (2018-11-23 00:00:00.0)
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κοπεγχάγη (2011-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ