Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τον προκλητικό τίτλο «Δουλειές Ξανά» και με τις διατάξεις του μετατρέπεται και επίσημα πια ο ΟΑΕΔ σε κρατικό δουλεμπορικό γραφείο, σε μηχανισμό ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των παρόχων κατάρτισης, ισοπεδώνοντας ακόμα και την υποτυπώδη προστασία των ανέργων. Στη χτεσινή συνεδρίαση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και βουλευτές του Κόμματος που κατήγγειλαν τις προωθούμενες ρυθμίσεις και τη συκοφαντική επίθεση που επιστρατεύει η κυβέρνηση, για να στρώσει τον δρόμο στην υπερψήφισή τους. Απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του.

Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ενεργοποιεί διατάξεις που προβλέπουν τη διαγραφή του ανέργου από το Μητρώο του ΟΑΕΔ για δύο χρόνια, σε περίπτωση που αρνηθεί οποιαδήποτε θέση εργασίας ή συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας ενσωματώνει μια απαράδεκτη τροπολογία για την απόδοση των συντάξεων, με τον χαρακτηρισμό «συντάξεις εμπιστοσύνης», εκθέτοντας σε μεγάλους κινδύνους το εισόδημα των συνταξιούχων. Με άλλη τροπολογία καταργείται η κυριακάτικη αργία για τους εργαζόμενους σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ