Σάββατο 16 Απρίλη 2022 - Κυριακή 17 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Με το ΚΚΕ για την ανατροπή της βαρβαρότητας». Σε μια μεγάλη συγκέντρωση των ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ στο κλειστό γυμναστήριο του «Αλκαζάρ», μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην πόλη (βλέπε και σελίδα 3).

Ο χώρος του κλειστού γηπέδου γέμισε με εργαζόμενους, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και μαθητές. Με ανθρώπους που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος σε μια σειρά από μέτωπα. Που ανταποκρίνονται στο Κάλεσμα συμπόρευσης του Κόμματος, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, στην ανάγκη να δυναμώσουν η οργάνωση του λαού, η διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

«Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα». Το σύνθημα που φώναξαν δεκάδες νέοι, έδωσε τον τόνο, συνοψίζοντας το καθημερινό κάλεσμα που απευθύνουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ στον λαό. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία και εκπρόσωποι αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων και Ομοσπονδιών από τη Θεσσαλία. Επίσης, ο Νίκος Κανέλλος, πρέσβης επί τιμή.

«Χαιρετίζουμε όλους εσάς που είστε εδώ σήμερα, όλους εσάς που μαζί αγωνιζόμαστε καθημερινά για να φτάσει πιο πλατιά το Κάλεσμα της μαχητικής συμπόρευσης με το Κόμμα μας!», τόνισε ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο Αλέξης Ζορμπάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα σε όλους όσοι έδωσαν μέσα από τους φορείς του κινήματος, μαζί με τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τη μάχη της πρόσφατης απεργιακής κινητοποίησης αλλά και τον αγώνα στα μπλόκα της αγροτιάς, υπογράμμισε πως «όλοι μαζί και ακόμα περισσότεροι θα δώσουμε τις μάχες του επόμενου διαστήματος».

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ευχαρίστησε τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚΛ) για την παραχώρηση του χώρου. Αμέσως μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις που παρουσιάζει στις επόμενες σελίδες ο «Ριζοσπάστης». Η επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στη Λάρισα συνεχίζεται το Σάββατο 16 Απρίλη με συναντήσεις με φορείς επαγγελματιών και σωματεία υγειονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ