Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Βράβευση των πρωτοπόρων Οργανώσεων και συντρόφων

Σε κοινή εκδήλωση με το ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ισπανία στις 25/6 στην Πανεπιστημιούπολη της Μαδρίτης πραγματοποιήθηκε κοινή εκδήλωση του ΚΚΕ και του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, όπου έγινε και η βράβευση των Οργανώσεων Περιοχής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και των πρωτοπόρων συντρόφων τους στην Οικονομική Εξόρμηση του 2021.

Στον χαιρετισμό του ο Αστόρ Γκαρσία, Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την παρουσία του στην Ισπανία και ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του την Κυριακή στην κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι η παρουσία του ΚΚΕ είναι πολύ σημαντική και οι κοινές εκδηλώσεις των κομμουνιστών ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους αποκαλύπτουν τις αιτίες των πολέμων και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για κοινή πάλη για την αδελφοσύνη των λαών ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού ευχαρίστησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας για τη φιλοξενία τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «Την κοινή πάλη του ΚΚΕ και του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας την ενώνει το δίκιο του κοινού μας αγώνα για μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικούς πολέμους». Πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Επιλέξαμε να βραβεύσουμε τις πρωτοπόρες ΚΟ, τους πρωτοπόρους συντρόφους και συντρόφισσες, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, που πρωτοστάτησαν στην τελευταία Οικονομική Εξόρμηση με τη συμμετοχή στην αποστολή του Κόμματος στη Μαδρίτη τις μέρες που θα πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που εδώ και 7 δεκαετίες επιβεβαιώνει τον επιθετικό του ρόλο και την αποστολή του ως του οπλισμένου χεριού του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού κατά των λαών, που έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα τους και που πρωταγωνιστεί στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που βρίσκεται πίσω από πραξικοπήματα και στρατιωτικές χούντες, είναι φορέας του αντικομμουνισμού και πολέμιος της κοινωνικής εξέλιξης» (αναλυτικά η ομιλία δημοσιεύτηκε στον «902.gr»).

Στη συνέχεια με βάση τα συνδυασμένα κριτήρια που είχε ανακοινώσει η ΚΕ, βραβεύτηκαν οι 3 πρώτες Οργανώσεις Περιοχής και οι πρωτοπόροι σύντροφοί τους. Πρώτη ήταν η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, που πήρε τη σημαία του Κόμματος, τιμητική πλακέτα και αφίσες από τον Ισπανικό Εμφύλιο. Δεύτερη ήταν η Οργάνωση Εξωτερικού και τρίτη η Οργάνωση Αττικής. Αντίστοιχα από την ΚΝΕ βραβεύτηκαν οι πρωτοπόρες Οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και του Εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ