Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Πανηγυρίζει για την ανάπτυξη ενώ ο λαός «στενάζει» από τη φτώχεια

Τα ...«επιτεύγματα» της κυβέρνησής του παρουσίασε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά βιώνουν τις επιπτώσεις από αυτά τα επιτεύγματα με ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, φόρους και χαμηλούς μισθούς.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας αργά προχτές βράδυ σε εκδήλωση των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Georgetown και Harvard στην Ελλάδα διαφήμισε τις επιδόσεις της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, μιλώντας για «συλλογικό όφελος από μία τολμηρή πορεία μεταρρυθμίσεων» και «πλεόνασμα το οποίο αυτή η ανάπτυξη δημιουργεί, για να μπορούμε να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική», παραπέμποντας βασικά στα επιδόματα της ανέχειας, με τους φτωχούς να επιδοτούν τους ακόμα φτωχότερους, κι ενώ ο λαός πληρώνει ακριβώς το τίμημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και με τη δυσβάσταχτη ακρίβεια. Τα δε «κοινωνικά» μέτρα και η «βελτίωση» των μισθών, που επικαλέστηκε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός, δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω» μπροστά στις τρομακτικές ανατιμήσεις κι απέχουν «έτη φωτός» από τις ανάγκες, με την ψαλίδα συνεχώς να μεγαλώνει ακριβώς λόγω της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου.

Αλλωστε, αφού επανέλαβε τα χρεοκοπημένα συνθήματα περί «δίκαιης» ανάπτυξης, πέρασε στο παρασύνθημα, λέγοντας πως «η ανάπτυξη πρέπει να τροφοδοτείται πρωτίστως από επενδύσεις (...) και κινούμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα για να μπορέσουμε να το κάνουμε», είπε προετοιμάζοντας βασικά για νέα προνόμια και αντεργατικά μέτρα, πάνω σε όλα όσα έχουν ήδη δώσει οι κυβερνήσεις στο κεφάλαιο.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «ο στόχος της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη είναι απολύτως εφικτός», θέτοντας ξανά το ψευτοδίλημμα: «Ποιοι μπορούν να διαχειριστούν το μέλλον της χώρας σε συνθήκες μεγάλων κρίσεων». Ποιος, δηλαδή, με μπούσουλα τα όσα προβλέπονται στο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα το «κοινό πρόγραμμα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, την στρατηγική του κεφαλαίου που προκαλεί την μία πίσω από τις άλλες τις κρίσεις που φορτώνονται στις πλάτες του λαού.

Στο μεταξύ, «νερό στο μύλο» των διεργασιών και σεναρίων ρίχνει το νέο δείπνο των πρώην πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά προχτές βράδυ στην Αθήνα. Ο δε Σαμαράς στις 7 Δεκέμβρη είναι προγραμματισμένο να εκφωνήσει ομιλία στην εναρκτήρια εκδήλωση του ιδρύματός του, στην οποία αναμένεται να παραστούν τόσο ο Καραμανλής, όπως και ο Μητσοτάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ