Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Νομοσχέδιο που υπηρετεί ξεκάθαρα τις ανάγκες των μεγαθηρίων της Υγείας

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που υπηρετεί ξεκάθαρα τις ανάγκες των κερδών των μεγάλων κλινικαρχών και των μεγαθηρίων της ιδιωτικής Υγείας, που μέσα στην πανδημία κερδοσκόπησαν άγρια αφήνοντας ανθρώπους να πεθάνουν. Συγχρόνως, ανοίγετε επικίνδυνους νέους δρόμους με κατεύθυνση την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, την παραπέρα ενίσχυση εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας και τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος τόνισε ότι το νομοσχέδιο - έκτρωμα το έχουν απορρίψει οι υγειονομικοί μαζί με τα εκατοντάδες σωματεία, συνδικάτα, φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

«Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα μεταφέρουμε και από αυτό το βήμα. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και απαιτούμε για ακόμα μια φορά την απόσυρση του νομοσχεδίου» τόνισε, σημειώνοντας πως γιατροί, νοσηλευτές, στα νοσοκομεία και τις δημόσιες μονάδες Υγείας «σας στέλνουν το μήνυμα πως δεν θα αφήσουν τους ασθενείς να γίνουν βορά στα κοράκια της Υγείας, δεν θα τους εγκαταλείψουν, δεν θα τους αφήσουν ανυπεράσπιστους την ώρα της αρρώστιας, την ώρα της ανάγκης επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, όπως και ότι δεν δέχονται να ενισχύσουν το εισόδημά τους από το υστέρημα των ασθενών, του λαού».

Ανέδειξε ότι στη βάση της στρατηγικής της ΕΕ για ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση σε βάρος της Υγείας του λαού, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο θεσμοθετεί το επίσημο και νόμιμο πλιάτσικο σε βάρος των ασθενών, ενώ εκβιάζει ωμά και γιατρούς του δημόσιου συστήματος Υγείας, «αφού τους σπρώχνετε, για να ενισχύσουν το εισόδημά τους να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιήσουν ως δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία».

Κόντρα σε αυτά, επισήμανε ο Γ. Λαμπρούλης, γιατροί, νοσηλευτές, όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία «διεκδικούν και απαιτούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό και δεν τρομοκρατούνται από τον αυταρχισμό, τα "διαδηλωτοδικεία" που έχετε στήσει σέρνοντας στα δικαστήρια αυτούς που αγωνίζονται διότι δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις. Η δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό είναι απαίτηση του ίδιου του λαού, αλλά και το δίδαγμα της πανδημίας που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει 35 χιλιάδες νεκρούς, εξαιτίας της εγκληματικής σας πολιτικής στον χώρο της Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ