Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Αλλος ένας λόγος συμπόρευσης με το ΚΚΕ η πάλη ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Αύριο στις 7.30 μ.μ. η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα βρεθεί αύριο, Σάββατο 3 Δεκέμβρη, στη Λάρισα, όπου θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι τοπικές Οργανώσεις του Κόμματος, στις 7.30 μ.μ., στο κέντρο «Palladium Larissa».

Θα ακολουθήσουν λαϊκό γλέντι και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τον έναν χρόνο από την απώλειά του, με τίτλο: «"Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή" - Ο Μίκης Θεοδωράκης την περίοδο της επταετίας (1967 - 1974)».

Το αφιέρωμα πλαισιώνουν εμβληματικές δημιουργίες του Μίκη από τους δίσκους: «18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», «Τα τραγούδια του αγώνα», «Τα τραγούδια του Αντρέα», «Serpico», «Στην Ανατολή».

Συμμετέχουν: Γιώργος Μαγαλιός, Σπύρος Μαγαλιός, Δέσποινα Μαύρου, Φώτης Παπανικολάου, Παναγιώτης Σδράλης, Δέσποινα Σωτηρούλη, Βαγγέλης Τσιμπανούδης. Σε ρόλο αφηγητή και ερμηνευτή ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης. Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Σδράλης.

Μπροστά στη συγκέντρωση, οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν ένα πλατύ άνοιγμα με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, πανεπιστήμια, σχολεία, ΙΕΚ, αλλά και συσκέψεις, προκειμένου να συζητήσουν με πλατύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, να διαδώσουν το Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερο κάλεσμα συμπόρευσης και παρουσίας στην αυριανή εκδήλωση απευθύνουν οι ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε όσους εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αλλωστε, η περιοχή της Θεσσαλίας παίζει καίριο ρόλο στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις να την έχουν μετατρέψει και επίσημα σε αμερικανοΝΑΤΟικό, ιμπεριαλιστικό - πολεμικό προγεφύρωμα.

Πιο συγκεκριμένα, με πυξίδα και τη Συμφωνία για τις βάσεις, προχωρά στη Λάρισα η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, με επίκεντρο την 110 Πτέρυγα Μάχης, για να φιλοξενούν τις δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ.

Ετσι, πριν από λίγες βδομάδες, μεταστάθμευσαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης 8 UAV τύπου «MQ-9 Reaper» της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE) με το προσωπικό υποστήριξής τους. Τα εν λόγω UAV έχουν εμβέλεια έως 1.800 χιλιόμετρα και αυτονομία 40 ώρες πτήσης. Μπορούν έτσι να επιχειρούν σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατ. Ευρώπη και πάνω από την Ουκρανία, μια ανάσα από Ρωσία και Λευκορωσία.

Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί ρίχνουν περισσότερα από 33 εκατ. δολάρια προκειμένου το αεροδρόμιο να μπορεί να φιλοξενήσει «υψηλής αξίας μέσα», όπως τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 που συχνά σταθμεύουν εκεί.

Αντίστοιχα, στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμός των ΗΠΑ είναι μόνιμα εγκατεστημένα στη Μαγνησία, στη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου. Από το Στεφανοβίκειο απογειώθηκαν με την έναρξη του πολέμου επιθετικά ελικόπτερα των Αμερικανών για τις χώρες της Ανατ. Ευρώπης, δίπλα στην πρώτη γραμμή.

Ο λαός της Λάρισας, ολόκληρης της Θεσσαλίας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τις παραπάνω επικίνδυνες εξελίξεις. Προς το παρόν το μόνο που «κερδίζει» είναι φόβος και ανασφάλεια, από τις υποδομές που είναι στόχος αντιποίνων, μαγνήτης επιθέσεων.

Γιατί όλα τα υπόλοιπα «κέρδη» που του υπόσχονται από την αναβάθμιση της χώρας, μέσα από την πιο ενεργή εμπλοκή, δεν αφορούν την αναβάθμιση της δικής του ζωής αλλά τα συμφέροντα μιας χούφτας ομίλων. Μια χούφτα καπιταλιστές θα ωφεληθούν από τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, και όχι ο λαός της Θεσσαλίας, που τον κοροϊδεύουν τα αστικά επιτελεία ότι δήθεν θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια και θα απαλλαγεί από την ενεργειακή φτώχεια.

Αντίστοιχα, παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου πως δήθεν τίποτα δεν μπορεί να συμβεί γιατί έχουμε τις «ισχυρές πλάτες των συμμάχων» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι «σύμμαχοι» είναι που «βάζουν πλάτη» στις τουρκικές διεκδικήσεις στο όνομα της διεύρυνσης και συνοχής του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ