Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Παραχάραξη της Ιστορίας με αναγνώριση του «Χολοντομόρ»

Μία ακόμη έκφραση αντικομμουνισμού και επιχείρησης ξαναγραψίματος της Ιστορίας αποτελεί η απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει το λεγόμενο «Χολoντομόρ», δηλαδή τον «μεγάλο λιμό της Ουκρανίας» - πραγματική αιτία του οποίου ήταν η αντεπαναστατική δράση γαιοκτημόνων και δυνάμεων του κεφαλαίου, με τραγικές συνέπειες για όλο τον σοβιετικό λαό - ως «γενοκτονία της ΕΣΣΔ εναντίον του ουκρανικού λαού».

Το «Χολοντομόρ» «συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από την Bundestag, καθώς στο πλαίσιο της σημερινής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την καπιταλιστική Ρωσία ανασύρονται από το σεντούκι αντικομμουνιστικά δημιουργήματα.

Την απόφαση χαιρέτισε αμέσως ο Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο, κάνοντας λόγο για «πολύ σημαντική απόφαση, την οποία οι Ουκρανοί περίμεναν για δεκαετίες», ενώ στάθηκε στο ότι συντονίστηκαν «όλα τα δημοκρατικά κόμματα» και στο ότι εντόπισαν ομοιότητες με τον «γενοκτονικό πόλεμο» που διεξάγει σήμερα η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Ζελένσκι εξήρε επίσης την απόφαση της Bundestag, λέγοντας πως «ο ρωσικός ρεβανσισμός δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την Ιστορία».

«Αυτή είναι μία ακόμα απόπειρα να δικαιολογηθεί και να προχωρήσει μια εκστρατεία - που στήνεται στην Ουκρανία και στηρίζεται από τη Δύση - με στόχο να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία και να έρθουν σε αντιπαράθεση οι Ουκρανοί με τους Ρώσους», επεσήμανε το ρωσικό ΥΠΕΞ, την ώρα που και η Μόσχα έχει το δικό της μερίδιο στην αντικομμουνιστική ιστορική παραχάραξη.

Το γερμανικό κοινοβούλιο ουσιαστικά αναγνωρίζει τον μύθο που έστησαν ο φιλοναζιστής μεγιστάνας του Τύπου, Χερστ, το 1935, μαζί με τον απατεώνα δήθεν δημοσιογράφο Τ. Γουόκερ, τα δακρύβρεχτα δημοσιεύματα του οποίου και πλαστές φωτογραφίες αξιοποίησαν στη συνέχεια ο ναζιστής υπουργός προπαγάνδας Γκέμπελς και αρκετά αργότερα οι δήθεν επιστήμονες επί προεδρίας Ρίγκαν στις ΗΠΑ. Στην κατασκευασμένη διαστρέβλωση απαντάει η εμπεριστατωμένη εργασία του Καναδού ερευνητή Ντάγκλας Τοτλ με τίτλο «Εξαπάτηση, λιμός και φασισμός - Ο μύθος της ουκρανικής γενοκτονίας από τον Χίτλερ στο Χάρβαρντ» (Progress Books, Toronto 1987).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ