Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ
Συνεχίζει τη βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική

Στην οριστική εκκένωση της δομής προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα προχώρησε την Τετάρτη η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας τη βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική της, που θέλει να εγκλωβίσει τους ξεριζωμένους ανθρώπους, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, στις υπερδομές φυλακές. Το κλείσιμο του Ελαιώνα, που ήταν μια άθλια δομή κοντά στο κέντρο της Αθήνας δεν γίνεται με κριτήριο τη βοήθεια των ανθρώπων αυτών αλλά για να προχωρήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με το κλείσιμο του προγράμματος «Εστία» για τους αιτούντες άσυλο που επίσης στέλνονται σε δομές - φυλακές ή στην αστεγία.

Το ΚΚΕ επανειλημμένως έχει σταθεί στο πλευρό των προσφύγων - μεταναστών, απαιτώντας το κλείσιμο της άθλιας δομής του Ελαιώνα να συνοδευτεί με την εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσής τους σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα. Επίσης, να μην υπάρξει καμία επαναπροώθηση, απέλαση ή εγκλεισμός στις υπερδομές - φυλακές και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα σχολεία όπου φοιτούσαν έως τώρα. Διεκδικεί ταυτόχρονα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους πρόσφυγες, σε πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετάβαση όσων το επιθυμούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Διεκδικεί ακόμα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων της δομής και να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές Πρόνοιας και να τελειώνει η δράση των ΜΚΟ, που λυμαίνονται και τον χώρο του Προσφυγικού.

Αντ' αυτού και στην περίπτωση του Ελαιώνα, η κυβέρνηση επιφυλάσσει για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους την ίδια αθλιότητα σε αντίστοιχες δομές όπως στο Σχιστό και αλλού ή τους αφήνει στη μοίρα τους.

Την Τετάρτη, εξάλλου, ενδεικτική ήταν η βίαιη αστυνομική παρέμβαση με ΜΑΤ από τα ξημερώματα και υπό βροχή, που οδήγησε σε 2 συλλήψεις και 14 προσαγωγές μεταναστών και ανθρώπων που τους συμπαραστέκονταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ