Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Φαρμακευτικοί σύλλογοι - «συνεργάτες» στην αντιλαϊκή πολιτική

Το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, «Φαρμακευτικοί Σύλλογοι - Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών και άλλες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Με αυτό εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία για τους φαρμακευτικούς συλλόγους, ώστε να εναρμονίζονται στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης στο Φάρμακο.

Οπως σημείωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, λειτουργούν εξ αντικειμένου ως συνεργάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι αυτόματα εγγράφονται ως μέλη όλοι οι ιδιοκτήτες φαρμακείων, δηλαδή ακόμα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, που έχουν αλυσίδες καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο θέλει να θέσει εμπόδια στη συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν τους φαρμακοποιούς, θέτοντας προϋποθέσεις στις Γενικές Συνελεύσεις, ενώ προωθεί και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, και για τις συνελεύσεις αλλά και για τις εκλογές.

Επίσης, προβλέπεται ότι οι πόροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου δεν θα προέρχονται από τις εισφορές των μελών στον σύλλογό τους, αλλά απευθείας από τους φαρμακοποιούς, με παρακράτηση επί των εσόδων τους.

Ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής και καταδίκασε συνολικά την επιδείνωση των όρων παροχής υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου για τον λαό από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν την κοινή στρατηγική κεφαλαίου - ΕΕ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το Φάρμακο είναι εμπόρευμα και γίνεται «φαρμάκι» για τους ασθενείς, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή σε φάρμακα έχει εκτοξευτεί.

Σχετικά με άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου οι οποίες αφορούν τα νοσοκομεία, επεσήμανε ότι δεν προστίθεται προσωπικό, απλά παρατείνονται συμβάσεις που λήγουν, την ώρα που τα κενά στις δημόσιες δομές είναι τεράστια.

Κάλεσε τον λαό να κάνει την Υγεία κριτήριο ψήφου και να ενισχύσει στις εκλογές το ΚΚΕ, για να ενισχυθούν οι αγώνες για δημόσια, δωρεάν, καθολική και σύγχρονη παροχή Υγείας για όλο τον λαό.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και αφορά την άρση του αποκλεισμού των μαθητών Β' και Γ' Λυκείου από τον έλεγχο για μαθησιακές δυσκολίες από τα ΚΕΔΑΣΥ, αίτημα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Κάλεσε την κυβέρνηση να την αποδεχτεί και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ