Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Προτάσεις - εγγύηση για τους επιχειρηματικούς ομίλους

«Ενα σχέδιο που θα δώσει ανάσα και προκοπή στον τόπο» σέρβιρε απ' την Κόρινθο, όπου περιόδευε χτες, ο Αλ. Τσίπρας, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα βάλει τέλος, όπως υποσχέθηκε, «στην απαξίωση, στην εκμετάλλευση, στην αδικία», φαινόμενα συνυφασμένα με το σύστημα που ευελπιστεί να διαχειριστεί για μια ακόμα τετραετία.

Σαν να προσγειώθηκε χτες στον πλανήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι στόχος του είναι «να κουβεντιάσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, που είναι πάνω από όλα η συρρίκνωση του εισοδήματος. Είναι οι εργασιακές σχέσεις. Είναι το έλλειμμα της ελπίδας για τη νέα γενιά. Είναι η ανασφάλεια που νιώθει ο πολίτης απέναντι σε ένα κράτος εχθρικό. Είναι η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι ο φόβος απέναντι στα "κοράκια" και τα funds που καραδοκούν να πάρουν την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη».

Προβλήματα που διογκώθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για τα οποία όχι μόνο δεν έχει απάντηση, αλλά αντιθέτως, με τις προτάσεις του, εγγυάται τη διαιώνισή τους. Ηταν η δική του κυβέρνηση που τσάκισε το λαϊκό εισόδημα με τα κάθε είδους χαράτσια και περικοπές και το δικό του κόμμα που αναλαμβάνοντας τη δέσμευση στο κεφάλαιο για θωράκιση της κερδοφορίας του εγγυάται ότι θα παραμείνει καθηλωμένο στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα.

Είναι η κυβέρνησή του που τσάκισε τις εργασιακές σχέσεις διαμορφώνοντας συνθήκες ζούγκλας και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που με τη δέσμευσή του στο κεφάλαιο για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του εγγυάται ότι η ζούγκλα θα θεριέψει. Είναι η κυβέρνησή του που βάθυνε παραπέρα την προϊούσα εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που με τη δέσμευσή του για «αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» κλείνει το μάτι στους κλινικάρχες ότι θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν σε βάρος του δημόσιου συστήματος Υγείας. Είναι η κυβέρνησή του που ήρε την όποια προστασία είχε η πρώτη κατοικία και έκανε τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς ιδιώνυμο αδίκημα και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που σήμερα κλείνει το μάτι στα «κοράκια» που καραδοκούν και που με κυβέρνηση τον ίδιο τα κέρδη τους δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, σε αντίθεση με το κεραμίδι των λαϊκών νοικοκυριών.

Ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε την ακρίβεια, στην τιμή του ρεύματος και της βενζίνης, αλλά δεν είπε λέξη για τη στρατηγική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που καταδικάζει τον λαό σε ενεργειακή φτώχεια, αφού την ασπάζεται και την υπερασπίζεται.

Κορόιδεψε ότι για το εχθρικό για τον λαό κράτος φταίνε τα «γαλάζια» παιδιά και τα golden boys, συσκοτίζοντας τον χαρακτήρα του αστικού κράτους, φύσει εχθρικού για τον λαό και αναποτελεσματικού όταν πρόκειται για τις ανάγκες του, σε αντίθεση με την αποτελεσματικότητα με την οποία προασπίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το... τροπάριο της εξαπάτησης (2023-04-14 00:00:00.0)
Εγγυητής της «ομαλότητας» για το κεφάλαιο (2019-06-27 00:00:00.0)
Ψάχνει ρόλο στο δίπολο (2018-11-13 00:00:00.0)
«ΕΝΦΙΑ 2031» και τα κοράκια των «funds» (2016-06-05 00:00:00.0)
Το «κατεστημένο»... (2015-10-06 00:00:00.0)
Τα αδιέξοδα είναι στη στρατηγική του (2012-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ