Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

Ανάσα, ελπίδα, ανάταση πραγματική, «λάμψη μέσα στα σκοτάδια μας» ήταν η μεγαλειώδης, απίστευτη συγκέντρωση λαού και νεολαίας που κατέκλυσε το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Ενα πλατύ κάλεσμα και ταυτόχρονα υπόσχεση συμπόρευσης και ενδυνάμωσης του ΚΚΕ παντού, ένα κάλεσμα που βρίσκει ανταπόκριση στα φωτεινά και αποφασιστικά βλέμματα που συναντούσες παντού, απ' άκρη σ' άκρη στο πάρκο, στον θαυμασμό που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο απέναντι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ γι' αυτόν τον μοναδικό θεσμό του Φεστιβάλ, που αγέρωχο και πιο λαμπρό από ποτέ βαδίζει στα 50 του χρόνια.

Και φέτος, οι φλογεροί στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ φωτίζουν τους αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, έρχεται εκκωφαντικά στο προσκήνιο το σύνθημα:

«Μόνοι τους»... όσοι τρέφουν τα σύγχρονα σκοτάδια...

...«και όλοι μας», εμείς που παλεύουμε να γενούνε λάμψεις ελπίδας μιας νέας, φωτεινής και δίκαιης κοινωνίας.

Με αυτούς τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ από τον «Κερέμ», που έδωσε το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, να αντηχούν στα μεγάφωνα, έφτασαν στην Κεντρική Σκηνή οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ ανεμίζοντας τα κόκκινα λάβαρά τους και τα πλήθη τούς καταχειροκροτούσαν, ενώ αμέσως μετά ακούστηκαν ο Υμνος της ΚΝΕ και ο «Οδηγητής».

Τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα για έναν χαιρετισμό ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση λαέ», η τεράστια συγκέντρωση που παλλόταν σε όλο το πάρκο υποδέχθηκε στο βήμα τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Υμνο της Διεθνούς και υψωμένες χιλιάδες γροθιές.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί. Επίσης έδωσαν το «παρών» πολυμελής αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Κούβας στην Αθήνα, με επικεφαλής τον πρέσβη Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαίων, Αριτζ Ροντρίγκες Γκαλάν, και αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής, με επικεφαλής τον α' σύμβουλο της πρεσβείας, Ομάρ Φανούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ