Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Συμπαράσταση από τις γυναικείες οργανώσεις

Τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους εξέφρασαν χτες αντιπροσωπείες από το γυναικείο κίνημα της χώρας μας που επισκέφτηκαν την πρεσβεία της Παλαιστίνης.

Στο ψήφισμα που παρέδωσαν στον πρέσβη Αμπντάλα Αμπντάλα και υπογράφεται από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, την Ενωση Ελληνίδων Νομικών, την Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας και το Λύκειο Ελληνίδων, καταγγέλλεται η γενοκτονία που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαρόν σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, καθώς και η πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που στηρίζουν αυτήν τη γενοκτονία βαπτίζοντας το λαό της Παλαιστίνης τρομοκράτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι από την Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών, το Κέντρο Ερευνας Γυναικείων Θεμάτων, τη «Σελέστινα», την Ενωση Γυναικών Κρήτης κ.ά.

Η πρόεδρος της ΟΓΕ Κ. Μπουντούρογλου, τόνισε ότι μόνο μία νέα Νυρεμβέργη μπορεί να δικάσει τη νεοναζιστική πολιτική του Σαρόν, ενώ σημείωσε ακόμη ότι ο παλαιστινιακός λαός σφαγιάζεται, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορείται ως τρομοκράτης. Ανακοίνωσε ακόμη στον πρέσβη της Παλαιστίνης την πανελλαδική οικονομική καμπάνια που έχει ξεκινήσει η ΟΓΕ με σκοπό την ενίσχυση του παλαιστινιακού αγώνα.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στη χώρα μας ευχαρίστησε θερμά τις εκπροσώπους των γυναικείων οργανώσεων αλλά και όλον τον ελληνικό λαό για την έμπρακτη συμπαράσταση που δείχνει, τόσο κατά τη διάρκεια της πρώτης όσο και της δεύτερης Ιντιφάντα. «Με τη δική σας αλληλεγγύη ο πόθος του λαού μας να αποκτήσει ανεξάρτητο κράτος θα γίνει πραγματικότητα», κατέληξε ο Αμπ. Αμπντάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ