Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Φτάνει πια ο πόλεμος!

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ

Με την ευκαιρία της 54ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Κράτους του Ισραήλ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ εξέδωσε στις 14 Απρίλη την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με την ευκαιρία της 54ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Κράτους του Ισραήλ, η κυβέρνηση των Σαρόν - Πέρες, με την έγκριση της κυβέρνησης Μπους, διεξάγει έναν αιματηρό πόλεμο ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και την ηγεσία του. Η κατοχή των πόλεων και των προσφυγικών καταυλισμών, η δολοφονία εκατοντάδων Παλαιστινίων και ο τραυματισμός χιλιάδων, η άρνηση της ιατρικής περίθαλψης, η καταστροφή σπιτιών και υποδομών, η απομόνωση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιάσερ Αραφάτ, όλα αυτά είναι εγκλήματα πολέμου, που η κυβέρνηση της κρατικής τρομοκρατίας που ηγείται ο Σαρόν θα πρέπει να κριθεί υπόλογη.

Το ΚΚ Ισραήλ χαιρετίζει τα μέλη του, τη νεολαία, τους ακτιβιστές του Δημοκρατικού Μετώπου (Χαντάς), όλους που επιδιώκουν την ειρήνη. Εβραίους και Αραβες, γυναίκες και φοιτητές, που αγωνίζονται να κτίσουν μια θαρραλέα και μαχητική δύναμη για να σταματήσει ο πόλεμος, για την άνευ όρων απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τις παλαιστινιακές πόλεις και τους προσφυγικούς καταυλισμούς, για τον τερματισμό της πολιορκίας των παλαιστινιακών πόλεων και της ηγεσίας και για ειρήνη χωρίς κατοχή...

Τα ψεύτικα συνθήματα του Σαρόν, όπως "για ένα σύντομο πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία", είναι μια προσπάθεια να κρύψει τους πραγματικούς του στόχους. Αυτός ο πόλεμος κατά πάσα πιθανότητα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή σε έναν κύκλο αιματοχυσίας. Αυτός είναι ένας πόλεμος για να διαιωνιστούν οι αποικίες και η κατοχή και να τεθεί φραγμός σε οποιαδήποτε μελλοντική ευκαιρία για δίκαιη και σταθερή ειρήνη, η μόνη πραγματική εγγύηση για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Η κυβέρνηση Σαρόν εκμεταλλεύεται αυτόν τον πόλεμο για να διατηρήσει την εκστρατεία καταστολής των φωνών διαμαρτυρίας ενάντια στα εγκλήματα πολέμου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η συνεχιζόμενη κατοχή είναι μια καταστροφή και για τη δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα στο Ισραήλ, ένα θερμοκήπιο για το ρατσισμό και το φασισμό και η βασική αιτία της οικονομικής κρίσης και της μαζικής ανεργίας.

Το ΚΚ Ισραήλ για άλλη μια φορά διακηρύσσει πως η ανεξαρτησία του κράτους του Ισραήλ και το μέλλον του εξαρτώνται από την ελευθερία του παλαιστινιακού λαού στο ανεξάρτητο κράτος του, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και με μια λύση στο προσφυγικό πρόβλημα που να βασίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Ναι στην Ειρήνη! Οχι στον Πόλεμο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ