Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Πατριδογνωμόνιο
Ψηφίζεις ΚΚΕ, για την πατρίδα ρε γαμώτο!

Ολοι μιλάνε ανοιχτά πια, ηγέτες, ηγετίσκοι, φύρερ και φυρερίσκοι, για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που έρχεται. Αν θες να τον σταματήσεις, να τον αποφύγεις, να γλιτώσεις βρε αδερφέ, αν όχι το τομάρι σου, τουλάχιστον τα παιδιά σου, εδώ και τώρα που ο μήνας έχει 9, ψηφίζεις ΚΚΕ.

Χαζός/ή/ό δεν είσαι. Τους βλέπεις, τους ακούς, τους νυν και αεί, τους εν δυνάμει πρωθυπουργούς, να μιλάνε για τα λεφτά τους, και να σου ζητάνε ψήφο για να πάρουν τα δικά σου, και να διαχειριστούν τη φτώχεια σου. Οργίζεσαι; Ψηφίζεις ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτή την οργή φοβούνται!

Εχεις ανάγκη για εγχείρηση και σου δίνουνε δικάσιμο για τον πόνο σου έξι μήνες κι έναν χρόνο μετά. Γιατί δεν έχεις λεφτά. Μ' αυτά θα την έκανες χτες. Σε πνίγει αυτό το πυώδες άδικο που εκλύεται μαζί με τις δικαιολογίες τους. Ψηφίζεις ΚΚΕ, για να μη σου λένε πως τα ίδια τραβάνε κι οι Γάλλοι, κι οι Ιταλοί, κι οι Ισπανοί, κι οι Ολλανδοί...

Πίνεις νερό στον κάμπο τον κρατερό, και σε θερίζει το τσιρλιό, γαστρεντερίτιδα που στέλνει και μερικούς στην εντατική. Φταίει η γεώτρηση σου λένε. Ωσπου να την κάτσουν στο σκαμνί αυτή την άκαρδη γεώτρηση, εσύ θα 'χεις ξεπατωθεί. Ψηφίζεις ΚΚΕ, για να 'χει και το χωριό σου και το μυαλό σου, και καταλάβει τι είναι και αποκτήσει, Υποδομή.

Σου είπαν πως θα κινείσαι ελεύθερα στην Ευρώπη τους. Και για να πας δυο ώρες απόσταση μέσα στη χώρα σου, με όποιο μέσο, και για όποιο λόγο, λύπης, χαράς ή ανάγκης, χρειάζεσαι χοντρό πορτοφόλι. Αυτό δεν το βρίσκεις ποτέ με τη δουλειά. Μόνο με κλεψιά ή δανεικά. Οπότε ιδανικά, ψηφίζεις ΚΚΕ, για να κυκλοφορείς ελεύθερος από διόδια υποταγής.

Είσαι νέος; Εχεις όνειρα, απ' αυτά τα κανονικά, τα ανθρώπινα, για έρωτα, γνώσεις, παρέες, παιδιά, φαμίλια, αξιοπρέπεια, θεμιτά γηρατειά; Ψηφίζεις ΚΚΕ, για να 'χεις και πιθανότητα και δυνατότητα να ζήσεις έτσι. Προσοχή, μη και στουκάρεις σε κανά ιλουστρασιόν κωλάδικο ή μπιτσόμπαρο για γνωριμίες που σου τάζουν να γίνεις μισθωτός ευρωλακές.

Είσαι γυναίκα; Απ' αυτές τις πολλές, την πλειοψηφία δηλαδή που δεν έχει σωματικές, ενδυματολογικές, κομμωτικές, μακιγιάζ, φυσικά προσόντα προδιαγραφές, για να αυτοεκτεθείς και αυτοπουληθείς στα μέσα κοινωνικής αλλοτριοδικτύωσης; Ψήφισε ΚΚΕ για να μη σου πουλάνε προϊόντα μαϊμού, για να μοιάζεις σαν την Λαγκάρντ της γειτονιάς σου.

Είσαι συνταξιούχος των πετσοκομμένων κόπων σου; Απ' αυτούς τους χιλιάδες επί χιλιάδων, που τους παίξανε τη ζωή οι λύκοι των χρηματιστηρίων και οι ύαινες της αγοράς κορόνα γράμματα, αλλά επέζησες; Κοίτα γύρω σου, εκεί ανάμεσα στα ελάχιστα άθλια γηροκομεία και τα πανάκριβα ιδιωτικά αποκούμπια, τι πάει να πει «Σπίτι του Αγωνιστή» και πώς λέει ο κομμουνιστής να φερόμαστε στον αγωνιστή και τον απόμαχο της ζωής. Ψηφίζεις ΚΚΕ, για να μην παραδώσεις βαρυγκομισμένη ψυχή.

Απ' τα 17 ως τα 97, για την πατρίδα ρε γαμώτο, που δεν είναι μπαλάκι του τένις των αστικών συμφερόντων, που πρέπει να μείνει όπως είναι, ικανή να θρέφει τους πολλούς κι όχι να πλουτίζει τους λίγους, που έχει ιστορία να την πιεις σαν καθαρό νερό όμως, από την ίδια σου τη χούφτα, κι όχι απ' τα παγούρια τα αδιαφανή του κάθε λωλοστεφανή, που διεκδικεί την ψήφο σου αποκλειστικά για την πάρτη του, ψηφίζεις ΚΚΕ σ' αυτές εδώ τις ευρωεκλογές. Για μια Ευρώπη των λαών και του πολιτισμού. Για μια πατρίδα της αυτάρκειας και του χαμογελαστού παιδιού.

Κι ας πω κι έναν αποκαλυπτικά αντισυμβατικό και αντισυστημικό λόγο, μια πρόταση βρε αδερφέ! Γιατί όποιος έχει καρδιά, έχει ψυχή, έχει την ανθρωπιά να αναγνωρίζει την ομορφιά, πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ, για να γίνει μια συγκλονιστική Εύα Μελά, κόκκινη ζωγράφος, τόσο διάσημη όσο τουλάχιστον η Αντζελίνα Τζολί. Η πρώτη εκθέτει στη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας υπέροχα έργα που τραγουδάνε τη χαρά πίσω από τα βλέφαρα των φοβισμένων ματιών των παιδιών της Παλαιστίνης. Η δεύτερη είναι σταρ. Ενδεχομένως και φιλάνθρωπη. Με την πρώτη ξυπνάς. Με τη δεύτερη νομίζεις ότι ησυχάζεις διά αντιπροσώπου τις τύψεις σου. Ψηφίζεις ΚΚΕ γιατί είναι ωραίο, δυνατό κι αληθινό το μέλλον που κρατάς στα χέρια σου!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ