Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

Ιφιγένεια Βαμβακίδου, καθηγήτρια στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ

Γιατί το ΚΚΕ σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σωματείο όλο τον χρόνο και οργανωμένα ασκεί μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στο κεφάλαιο που διογκώνεται εις βάρος μας.

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί έμαθα για τα εγκλήματα στα Τέμπη, γιατί συνόδευσα με τους γονείς τα κενοτάφια, γιατί το ΚΚΕ κινητοποιεί όλες τις απεργίες, για τη συνέπεια στην ανατρεπτική του πολιτική, για τη στήριξη της σύγχρονης εργατικής και αγροτικής τάξης. Η σύγχρονη πρωτοπορία του ΚΚΕ οδηγεί την κριτική αμφισβήτηση, τον διάλογο και προτείνει καθαρά τον σοσιαλισμό για εργαζόμενες και εργαζόμενους, για αυτοαπασχολούμενους/ες.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί τολμά στην αυτοκριτική, στην ανάλυση και στον διάλογο με το πραγματικό ιστορικό παρελθόν, την ιστορική και πολιτική μνήμη και το παρόν. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί σημαία του είναι η αλλαγή, η επανάσταση ενάντια στη συντήρηση, στην υποταγή και σε κάθε άρχουσα ολιγαρχία.

Το ΚΚΕ διδάσκει καθημερινά Ιστορία, αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

(...) Ψηφίζω ΚΚΕ για ένα λαϊκό κράτος με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό με πυρήνα τις παραγωγικές τάξεις και δυνάμεις του 21ου αιώνα, τις εργαζόμενες και εργαζόμενους με προτεραιότητα στην εγχώρια παραγωγή. Ψηφίζω για τη δωρεάν Ενέργεια που ήδη είχε προταθεί από τον Τέσλα, για τη δωρεάν παροχή στον λαό, για τη φθηνή κατοικία, για τη λαϊκή στέγη, για την κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή της επαρχίας ενάντια στην κερδοσκοπία, υπέρ της νεολαίας που περιπλανάται σε καθεστώς εργασιακής δουλείας 10 και 12 ωρών μερικής απασχόλησης χωρίς σταθερότητα και πολιτικό συνδικαλιστικό όραμα.

Ψηφίζω ΚΚΕ για την αυτονόητη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ που συρρικνώνονται, υποτιμώνται, λοιδορούνται και ακυρώνονται.

(...) Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί έχει φανερή θέση για τους πολέμους, ως ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην Ερυθρά Θάλασσα, στη Συρία, στον Λίβανο, στο Ιράν, στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη.... Η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ σφαγιάζουν τους λαούς, τα παιδιά, τις γυναίκες και τους αμάχους.

(...) Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί αντιστέκεται στο πολεμικό παζάρι των αστικών τάξεων με αποκαλύψεις, καταγγελίες. Γιατί στη χώρα μας σήμερα 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν φτώχεια και εξαθλίωση, γιατί τα κέρδη διοχετεύονται από τα κρατικά ταμεία σε επιχειρήσεις, σε ομίλους ως επιχορηγήσεις.

Ψηφίζω ΚΚΕ για ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, για τους πολλούς επαναστάτες/τριες που αγωνίστηκαν και έτσι απλά κατακτάνε το μυαλό και την ψυχή μας. «Το αίμα των καλύτερων ανθρώπων της παγκόσμιας προλεταριακής Διεθνούς, των αξέχαστων ηγετών της διεθνούς σοσιαλιστικής επανάστασης θα ατσαλώσει καινούριες μάζες εργατών για αγώνα ζωής και θανάτου. Και ο αγώνας αυτός θα οδηγήσει στη νίκη» (Β. Ι. Λένιν: Απαντα, εκδόσεις ΣΕ, τόμος 37, σελ. 460).

Αυτοί που δεν κινούνται δεν προσέχουν τις αλυσίδες τους (Rosa Luxemburg, 1870 - 1919).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα διδάγματα της Οκτωβριανής Επανάστασης είναι ζωντανά(2017-11-05 00:00:00.0)
Τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης ευκαιρία για τη νεολαία να μάθει την αλήθεια για το σοσιαλισμό(2017-09-15 00:00:00.0)
Ιφιγένεια Βαμβακίδου(2015-01-24 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ έχει ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη(2010-07-13 00:00:00.0)
Το δημοκρατικό κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ...(2009-04-22 00:00:00.0)
Αγώνας αδιάλλακτος στη γραμμή ρήξης και ανατροπής.(2007-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ