Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Δεν ξεχνάμε! ΚΚΕ για να δυναμώσει η δική μας φωνή

Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ - ΟΤΑ)

Μπροστά στην κάλπη για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καθένας εργαζόμενος και καθεμιά εργαζόμενη στους δήμους όλης της χώρας πρέπει να αναλογιστεί τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ενωση για την εργασιακή του καθημερινότητα, για τα δικαιώματά του.

Να μην ξεχάσει ότι σε όλους τους δήμους βρήκαν πρώτα εφαρμογή οι «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις κάθε είδους. Κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα απασχόλησης (ΕΣΠΑ) έχει ρητή αναφορά ότι η σχέση εργασίας είναι ορισμένου χρόνου και απαγορεύεται η μετατροπή σε αορίστου.

Να μην ξεχάσει ότι με ευρωπαϊκή κατεύθυνση νομοθετήθηκε ο «Καλλικράτης», ώστε οι δήμοι να γίνουν μεγάλες απρόσωπες μονάδες διαχείρισης κονδυλίων, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες εξυπηρέτησης του κεφαλαίου και με ρήτρες επιλεξιμότητας των έργων με βάση τη λογική «κόστος - όφελος», ακόμα και όταν στο κόστος περιλαμβάνονται ζωές και περιουσίες λαϊκών οικογενειών.

Να μην ξεχάσει ότι η τρόικα και τα μνημόνια είχαν ονοματεπώνυμο, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΔΝΤ, και οι συνέπειές τους είναι στην καθημερινότητά μας ακόμα και σήμερα. Η απαγόρευση προσλήψεων και η υποστελέχωση, που οδηγούν στην εντατικοποίηση και στα εργατικά «ατυχήματα» και ανοίγουν τις πόρτες σε ιδιώτες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη μετατροπή των δήμων σε Ανώνυμες Εταιρείες μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών.

Οι περικοπές στους μισθούς, η κατάργηση των Δώρων, όλα έχουν γίνει με ευρωπαϊκές Οδηγίες. Μέχρι και το ανθυγιεινό επίδομα βρίσκεται σε εκκρεμότητα, καθώς με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αργά η γρήγορα θα πρέπει να «εναρμονιστεί» με τα ευρωπαϊκά δεδομένα - δηλαδή να κοπεί.

Σε ό,τι από όλα αυτά έχει φρενάρει η εφαρμογή του, αν υπάρχει αποκάλυψη και απομυθοποίηση της δήθεν φιλεργατικής Ευρωπαϊκής Ενωσης, αν δίνεται η μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους δήμους, αυτό οφείλεται στις δυνάμεις του ΚΚΕ μέσα στους χώρους δουλειάς, όπου μαζί με άλλους αγωνιστές αντιπαλεύουν αυτά τα αντεργατικά σχέδια.

Οφείλεται και στο ίδιο το ΚΚΕ, που στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή Βουλή μεταφέρει και αναδεικνύει κάθε εργατική διεκδίκηση και προσπάθεια, κάθε εργατικό πρόβλημα και αγωνία.

Η επιλογή λοιπόν στις 9 του Ιούνη δεν μπορεί να είναι άλλη από την ενίσχυση του ΚΚΕ, για να δυναμώσει και η δική μας φωνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ