Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους, δεν είναι μόνοι. Εχουν δίπλα τους τα αδέρφια τους εργάτες, τους βιοπαλαιστές και τα λαϊκά νοικοκυριά ολόκληρων περιοχών.

Μια γροθιά, ενωμένοι και αποφασισμένοι να κλιμακώσουν και να γενικεύσουν αυτόν τον αλύγιστο αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει τη ΛΑΡΚΟ, ξεκληρίζει την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, ερημώνει τα χωριά τους.

Αυτό είναι το ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα αγώνα που έστειλε η μεγάλη σύσκεψη χθες στον οικισμό του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, εκεί που παλεύουν για να ξακαπνίσει η τσιμινιέρα.

Μια σύσκεψη που πήρε χαρακτηριστικά μαζικής και δυναμικής κινητοποίησης, ενός ακόμα μεγάλου αγωνιστικού σταθμού που παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, προετοιμάζοντας παράλληλα τη διεύρυνση και συνέχιση του αγώνα με νέες δυναμικές, πολύμορφες κινητοποιήσεις για να βάλει πάλι μπρος το εργοστάσιο, να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες, ο λαός της περιοχής.

Ακούραστα, όπως πριν λίγες μέρες με την ολοήμερη συγκέντρωση στη Βουλή, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συνδικάτων και λαϊκών φορέων από τη Λοκρίδα και την υπόλοιπη Φθιώτιδα, από κάθε γωνιά της Στερεάς και της Εύβοιας, για μια ακόμα φορά βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, δείχνοντας ότι αυτός ο αγώνας είναι και δικός τους αγώνας. Οτι η φλόγα καίει δυνατά και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει μαζί τους, ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη δυναμώνουν και σπάνε την απογοήτευση και τη μοιρολατρία που σπέρνει η κυβέρνηση.

Αντάμωσαν για άλλη μια φορά με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους, ανανεώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης και αγώνα. Ο χώρος της σύσκεψης πλημμύρισε από περηφάνια γι' αυτόν τον αγώνα, που διαρκεί πάνω από τεσσεράμισι χρόνια τώρα, με πείσμα και αποφασιστικότητα για τη συνέχισή του. Ο οικισμός του εργοστασίου της Λάρυμνας έζησε και πάλι μεγάλες αγωνιστικές στιγμές, δίνοντας μία ακόμα ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Στερεάς και Εύβοιας, συνδικάτων της Αττικής, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, και ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του σωματείου των λιμενεργατών της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ).

Εγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λοκρίδας και της Κωπαΐδας, οι οποίοι εκτός από τη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική βιώνουν τις συνέπειες της ακαρπίας της ελιάς, της ευλογιάς που έπληξε τα κοπάδια τους, την εγκληματική εγκατάλειψη του κάμπου της Κωπαΐδας και την αδυναμία να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους, αλλά και τα αγροτοδικεία που στήνει η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών των μπλόκων.

Επίσης, από εκπροσώπους επαγγελματιών της περιοχής, που από τη μία βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φοροληστεία και από την άλλη με τις συνέπειες της φτωχοποίησης της περιοχής, αλλά και από τον χώρο της Εκπαίδευσης, καθώς σχολεία της περιοχής οδηγούνται στο κλείσιμο, ενώ μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βιώνουν την ανασφάλεια.

Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έγιναν από τους: Ολυμπία Ματσούκα από τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Εύβοιας, Θανάση Καραλή, διευθυντή του Γυμνασίου Λάρυμνας, Βίβιαν Μπονάτσου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λάρυμνας, Χρήστο Λυγδή, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης, Μάκη Κοντογεώργο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αταλάντης, Γιάννη Καραμπά από τον Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών Αταλάντης και περιχώρων, Δημήτρη Βερβεσό από τον Φοιτητικό Σύλλογο Μεταλλειολόγων Αθήνας, και Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής μετέφερε ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τον αγώνα τους τα προσφέρουν στον αγώνα της ΛΑΡΚΟ.

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απηύθυνε και αγωνιστικό χαιρετισμό.

Χαιρέτισε επίσης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί με περηφάνια έναν αγώνα που ευλόγησε και συνεχίζει να ευλογεί.

Παρευρέθηκαν ακόμα και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσης, οι δήμαρχοι Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, και Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης κ.α..

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονισμένος και κοινός αγώνας για να μη μαραζώσει ο τόπος τους(2024-04-13 00:00:00.0)
Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο!(2024-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2024-03-14 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για τον νέο γύρο σκληρής αναμέτρησης με την κυβέρνηση(2024-02-10 00:00:00.0)
Απ' άκρη σ' άκρη η ίδια απόφαση: Να παλέψουν για να μείνουν στη γη τους(2024-02-09 00:00:00.0)
Την Κυριακή η μεγάλη σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ(2019-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ