Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Φίλιππος Φλουσκούνης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Περιστερίου

«Δυστυχώς το πρώτο κουδούνι που χτύπησε για τα παιδιά μας, βρήκε αρκετά σχολεία σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι. Η αλήθεια είναι ότι το γνωρίζαμε γιατί η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων από το καλοκαίρι. Δεν έμεινε όμως σε αυτές που είχε ανακοινώσει, προχώρησε και σε άλλες, ενώ ακόμη και αυτή τη στιγμή ανακοινώνονται και άλλες.

Στοιβάζουν παιδιά Δημοτικού - Νηπιαγωγείου σε 25άρια τμήματα ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια σε 28άρια. Ταυτόχρονα οδηγούνται στο κλείσιμο ολόκληρα τμήματα κατευθύνσεων στα Λύκεια, με αποτέλεσμα μαθητές Γ' Λυκείου αυτή τη στιγμή που μιλάμε να μην ξέρουν σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτά και άλλα πολλά προβλήματα μας οδήγησαν να κάνουμε συγκέντρωση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας όλες οι Ενώσεις Γονέων μαζί με τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Με αποφασιστικότητα τους καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Απαιτήσαμε να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις και να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών. Γιατί πέρα από τις συγχωνεύσεις λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών, ξεκινούν χωρίς ολοήμερο πρόγραμμα πολλά σχολεία της Δυτικής Αθήνας. Γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς.

Οι συγχωνεύσεις είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στις περιοχές μας στη Δυτική Αθήνα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα και με τα κτίρια των σχολείων. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο Αιγάλεω έχουμε σεισμόπληκτα σχολεία από τον σεισμό του 2017. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε. Εχουμε σχολεία που το προηγούμενο διάστημα έπεσαν σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών μας. Σχολεία που πλημμυρίζουν στην πρώτη βροχή, σχολεία με μούχλα στις αίθουσες. Από αυτή την άποψη, μας γεμίζει οργή όταν ο υπουργός Παιδείας μας ανακοινώνει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε τις ζημιές που κάνουν τα παιδιά μας στα σχολεία. Ενώ η κυβέρνησή του δεν πληρώνει και δεν επισκευάζει τις φυσιολογικές φθορές των σχολείων. Δεν θα σταματήσουμε εδώ, τώρα ξεκινάμε, το οφείλουμε στα παιδιά μας που στην κινητοποίηση φώναζαν: "Θέλουμε σχολείο - Δεν θέλουμε κλουβιά. Δεν είμαστε σαρδέλες - είμαστε παιδιά"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ