Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε Αθήνα και Αγκυρα ο Πάιατ

Οπως η «αλεπού στο παζάρι», ετοιμάζει νέα επίσκεψη στην περιοχή μας ο - γνωστός από τη θητεία του και στην αμερικάνικη πρεσβεία στη χώρα μας - βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ενεργειακά ζητήματα, Τζέφρι Πάιατ, που από σήμερα και μέχρι τις 10 του μήνα θα έχει επαφές σε Ελλάδα και Τουρκία, «για συνεδριάσεις υπουργικού και ιδιωτικού τομέα για περιφερειακές μεταβάσεις στην Ενέργεια και προτεραιότητες ενεργειακής ασφάλειας».

Οπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πάιατ «θα συζητήσει την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας των ΗΠΑ - Ελλάδας με ανώτερους Ελληνες αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Ενέργειας και του υπουργείου Εξωτερικών» αλλά και «θα συμμετάσχει επίσης στις (συνεδριάσεις με) ομάδες ηγεσίας των ενεργειακών εταιρειών για να συζητήσουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη της καθαρής Ενέργειας και τη βελτίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας». Ακόμα, «θα παρέμβει σε εργαστήριο που φιλοξενεί η ΕΕ το οποίο αποσκοπεί στη διαφοροποίηση της παροχής φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική και στην Κεντρική Ευρώπη και στην προώθηση του κοινού στόχου μας για πλήρη αποσύνδεση από τη ρωσική Ενέργεια μέχρι το 2027».

Από αύριο ο Πάιτ θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου «θα συμμετάσχει μαζί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη του ιδιωτικού τομέα από την Τουρκία, καθώς και αξιωματούχους από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Ρουμανία στην Περιφερειακή Διάσκεψη για την καθαρή Ενέργεια και την ενεργειακή ασφάλεια». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ακόμα ότι «οι εκπρόσωποι θα συζητήσουν την προώθηση της ανάπτυξης της καθαρής Ενέργειας και των συλλογικών προσπαθειών για την ανάπτυξη της ηγεσίας της περιοχής στην ενεργειακή ασφάλεια. Θα συνεχίσει επίσης τη δουλειά μας για την οικοδόμηση υποστήριξης για την ανθεκτικότητα της Ουκρανίας αυτόν τον χειμώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ