Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Σημαντικό ρόλο έχουν οι βάσεις στη σφαγή στη Μ. Ανατολή

Τη βαθιά εμπλοκή της Κύπρου στο ιμπεριαλιστικό μακέλεμα της περιφέρειας, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τον λαό της, επιβεβαίωσε και η πρόσφατη επίσκεψη που έκανε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Τζον Χίλι, ο οποίος συνάντησε το προσωπικό των στρατιωτικών βάσεων σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια. Ο υπουργός, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαίωσε ότι «δύο μαχητικά αεροσκάφη "Typhoon" της Βασιλικής Αεροπορίας και ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού αέρος - αέρος "Voyager" έπαιξαν τον ρόλο τους στις προσπάθειες αποτροπής περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή (σ.σ. αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων), αποδεικνύοντας την ακλόνητη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ασφάλεια του Ισραήλ. Λόγω της φύσης της επίθεσης, δεν επιτέθηκαν με στόχους, αλλά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη αποτροπή...».

Επιπλέον, ο Χίλι σημείωσε: «Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους καθώς η κατάσταση γίνεται πιο σοβαρή. Η κυβέρνησή μας συνεχίζει να προτρέπει μια διπλωματική λύση για να αποτραπούν μια ευρύτερη περιφερειακή κλιμάκωση και περαιτέρω απώλειες ζωών»...

Από τη μεριά του, το κυπριακό υπουργείο Αμυνας, προσπερνώντας εντελώς το τι έχει προηγηθεί και την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ σε Λίβανο, Συρία, της γενοκτονίας στη Γάζα, ανέφερε ότι «η συνάντηση διεξήχθη εν μέσω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και σε συνέχεια της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, η οποία δημιουργεί επιπλέον αστάθεια στην περιοχή».

Σημειωτέον, στη Λεμεσό βρίσκεται και το πλοίο «HMS Duncan», έτοιμο να συμβάλει σε επιχείρηση απεγκλωβισμού από τον Λίβανο, σύμφωνα τουλάχιστον με την επίσημη ενημέρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ