Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Βομβιστική επίθεση με στόχο Κινέζους

Δύο Κινέζοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 10 τραυματίστηκαν μετά από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, με στόχο κομβόι που είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Jinnah και αποτελούσαν εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της εταιρείας «Port Qasim» (στα περίχωρα του μεγάλου νότιου λιμανιού Καράτσι, που «βρέχει» η Αραβική Θάλασσα).

Σε ανακοίνωσή της, η κινεζική πρεσβεία καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» και ζήτησε «η πακιστανική πλευρά να ερευνήσει διεξοδικά την επίθεση, να τιμωρήσει αυστηρά τους δράστες και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Κινέζων πολιτών, ιδρυμάτων και έργων στο Πακιστάν».

Μέλη σωστικών συνεργείων δήλωσαν στην πακιστανική εφημερίδα «Αυγή» ότι 4 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλα 10 υπέστησαν ζημιές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν» (BLA) παραδεχόμενη ρητά ότι στόχος ήταν Κινέζοι υπήκοοι.

Το σχέδιο ανάπτυξης των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Κασίμ αποτελεί μέρος ευρύτερων επενδυτικών σχεδιασμών κινεζικών κεφαλαίων, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Μία Ζώνη, Ενας Δρόμος». Πολύ κοντά βρίσκεται και το λιμάνι της Γκουαντάρ, επίσης (κινεζική επένδυση) γεωστρατηγικής σημασίας, επειδή εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του (βάθος υδάτων κ.τ.λ.) μπορεί να εξυπηρετεί εμπορικά πλοία μεγάλου όγκου και κατ' επέκταση να αποτελέσει μέρος γενικότερων βιομηχανικών σχεδιασμών κ.ά.

Είναι η πολλοστή φορά που τέτοια επίθεση σημειώνεται στην περιοχή με στόχο Κινέζους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ